29 jul 2007

Evergem Center – KSV Geraardsbergen

Beker van België: Evergem Center – KSV Geraardsbergen: 1-3

Via de Beker van Oost-Vlaanderen van vorig seizoen kon tweedeprovincialer KSV Geraardsbergen zich plaatsen voor de Beker van België. In de eerste ronde moest de Oudenbergploeg op bezoek bij vierdeklasser Evergem Center.
In de derde minuut trapte Andy Peleman een vrijschop naast. Twee minuutjes later moest KSV-doelman Bart Verstichelen redden op een poging van Sander Renson.


Kerim Farjallah

In de 9de minuut kon Kerim Farjallah profiteren van een misverstand in de Evergemse verdediging: 0-1.
Amper zes minuten later mocht Kerim Farjallah een hoekschop trappen, en Kevin De Wannemaeker kopte binnen: 0-2.
De thuisploeg probeerde te reageren. In de 20ste minuut werd Christophe Dewispelaere gelanceerd door Jamal Charifi, maar Bart Verstichelen kwam goed uit zijn doel. Een minuutje later verdween een schot van Wim Roels over het Geraardsbergse doel. Bart Verstichelen moest nog pogingen van Adrian Mikolajczak, Wim Roels en Sander Renson stoppen, en twee minuten voor de rust kon Joeri Dujaquier een doelpoging van Achim De Coen net voor de doellijn wegwerken.

De tweede helft begon met een kans voor de thuisploeg. Adrian Mikolajczak besloot echter voorlangs. Aan de overkant kon Antoine Gustin voorzetten, maar Jasper De Saedeleer liet de kans onbenut. Bij Evergem was het vooral Jamal Charifi die de druk opvoerde. Na een eerste voorzet van Charifi, besloot Christophe Dewispelaere voorlangs. Op voorzet van Jamal Charifi kon Sander Renson koppen, maar de Geraardsbergse keeper bleef allert. In de 68ste minuut was er een goeie reflex nodig van Bart Verstichelen om sander Renson van een doelpunt te houden. Een minuut later zoefde een afstandschot van Björn De Coninck naast. Ook KSV kwam nog even dreigen, maar doelman Soren Van De Moortele stopte het schot van Nicky Van Den Borre. Bij de thuisploeg besloot de ingevallen Mulamba Van Den Hende, op aangeven van Charifi, naast. Dertien minuten voor tijd kon David Moreels, op voorzet van Sander Renson, de aansluitingstreffer scoren: 1-2.

De Evergemse hoop was echter van korte duur. Amper een minuut later mocht Andy Peleman een vrije trap nemen, en Nicky Van Den Borre kopte aan de tweede paal binnen: 1-3.

Vijf minuten voor tijd kwam KSV nog goed weg toen Jamal Charifi op de dwarsligger besloot.

KSV Geraardsbergen plaatst zich dus voor de tweede ronde van de Beker van België. Het speelt nu thuis tegen derdeprovincialer Sint Laurens Zelzate, dat eveneens verrassend vierdeklasser Verbroedering Meldert uitschakelde met 1-0.

 

Evergem Center:

Van De Moortele, Van Veirdeghem, Van Drogenbroeck, Mikolajczak (62’ Van Den Hende), Renson, Moreels, Roels, Charifi, Dewispelaere, De Coen (45’ Pieters), De Coninck.

KSV Geraardsbergen:

Verstichelen, Dujaquier (71’ Sadones), Neirinckx, De Wannemaeker, Maginet, Van Slembrouck, De Saedeleer (71’ Van Der Linden), Peleman, Van Den Borre, Farjallah, Gustin (65’ Fares).

Doelpunten:

9’ Kerim Farjallah (0-1); 15’ Kevin De Wannemaeker (0-2); 77’ David Moreels (1-2); 78’ Nicky Van Den Borre (1-3).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background