22 mei 2010

Eric Brootcoorens wint met topduiven

Eric Brootcoorens won de eerste prijs op de nationale vlucht uit Bourges in Maatschappij “Eerlijk Duurt Langst” te Moerbeke.

Niet minder dan 1011 duiven werden donderdagavond ingekorfd in de Moerbeekse duivenmaatschappij “Eerlijk Duurt Langst” voor de eerste nationale vlucht uit Bourges. Enkel in de Antwerpse gemeente Sint-Job werden in Vlaanderen meer duiven ingekorfd. Dat de duivensport nog steeds veel liefhebbers boeit in onze streek blijkt uit het aantal deelnemers in Moerbeke. Niet minder dan 106 verschillende melkers korfden duiven in.

In totaal werden zaterdagochtend 39.577 duiven gelost bij zeer mooi weer en met een lichte noordoostenwind in het nadeel. Dat gebeurde in de Franse stad Bourges. De winnaar bij de oude duiven werd Eric Brootcoorens uit Idegem in het lokaal in Moerbeke. Volgens prognoses zou de klasbak uit Idegem ook kans maken om provinciale titel in de wacht te slepen. Zijn duiver “de kleinen” met ringnummer 4109469/08 werd geconstateerd om 14u17min26sec voor een afstand van 426.830 kilometer of met een snelheid van 1131 meter per minuut.

De verzorging van Eric zijn topduiven wordt voor negentig procent gedaan door Elvire, zijn moeder. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat is deze gepensioneerde duivenmelksters in de weer voor al haar duiven. Haar duiven worden optimaal verzorgd. Hokken reinigen doet ze met veel plezier, niets is haar teveel. Zaterdag haalden alle tien hun oude duiven, die ze inkorfden, een topprijs. Dit is enkel weggelegd aan grote kampioenen. Eric Brootcoorens behaalde in het verleden reeds verschillende provinciale zeges.

Op de foto zie je Eric Brootcoorens en moeder Elvire samen met de winnende duif. Opmerkelijk is het Mariabeeld dat steeds naast het hok geplaatst wordt bij elke wedstrijd. Volgens Elvire laat dit Mariabeeld haar nooit in de steek.

 

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background