10 aug 2015

Eerste overwinning voor Wezen-Vrienden

Na de nederlaag in de oefenpartij tegen Helios Zottegem was het de beurt aan het vernieuwde team om zich te bewijzen in hun eerste bekertreffen.


De Wezen gingen van start met Jeroen en Sam Tuypens, Jimmy Hendrickx, Sam Verstraeten en Tim Van Driessche. Bij de Klaasjes, die met een voorgift van vijf punten mochten beginnen, koos men voor Van Den Eede, Peersman, Van Daele, Baert en Cardon.
De thuisploeg kende in het eerste quarter wat moeilijkheden tegen een zeer agressief spelend Sint-Niklaas. Met een driepunter van Cardon en korven van Baert konden de bezoekers de score opdrijven tot 2-12. Via Tim Van Driessche, Sam Verstraeten en Fabrice Troubleyn probeerde de thuisploeg het verschil te verkleinen, maar Van Daele en Collewaert dachten er anders over. Het was wachten tot het einde van het eerste quarter alvorens Bart Spinnoy, Thomas De Vliegher en Jeroen Tuypens het verschil reduceerden tot 1 punt: 15-16.
Met punten van Van Daele, Okuonghae en De Poortere konden de Condors hun voorsprong terug opdrijven tot 6 punten: 17-23. De thuisploeg kreeg in het tweede quarter toch meer vat op de wedstrijd en via Jimmy Hendrickx en Jeroen en Sam Tuypens kwam men voor het eerst op voorsprong: 28-26. Niettegenstaande driepunters van Cardon kon de thuisploeg met korven van Jeroen Tuypens, Fabrice Troubleyn en Jimmy Hendrickx toch gaan rusten met een kleine bonus: 37-34.
In het derde quarter kraakten de bezoekers onder de druk van de Wezen. Met o.m. afstandshots van Jimmy Hendrickx en Sam Verstraeten, en de steun van Jeoen Tuypens, Fabrice Troubleyn en Bart Spinnoy kon men een kloof slaan van 18 punten: 61-43. Op het einde van het derde quarter slaagden Van Daele, Collewaert, Okuonghae en Baert er toch nog in om hun achterstand te verkleinen: 61-50.
Ondanks driepunters van Van Daele, Peersman, Van Camp en Wildemauwe slaagden de Waaslanders er niet meer in om de achterstand weg te werken. De gebroeders Tuypens, Thomas De Vliegher, Tim Van Driessche en Sam Verstraeten hielden de wedstrijd onder controle en sloten af met een eerste overwinning: 74-66.
B-ploeg:
Na een goeie eerste helft verprutste de B-ploeg in het derde quarter, door een te zwakke defence zijn kansen op een overwinning. Er werd met 65-80 verloren van reeksgenoot Wildcats Gavere.
C-ploeg:
De C-ploeg debuteerde met een mix van oud-spelers en jeugdspelers. Derde provincialer Sgolba Aalter C was echter een maatje te sterk voor de thuisploeg: 42-75.
Wedstrijdprogramma voor de komende dagen:
Donderdag 13/8 om 20u30: Wezen-Vrienden A – Feniks Gent.
Dinsdag 18/8 om 20u30: Wezen-Vrienden A – BBC Houtem
Zaterdag 22/8:
14u: Kontich Wolves – Miniemen WV (BVV)
17u: BBC Houtem C – Wezen-Vrienden B (BOV)
18u45: Gembas Knesselare B – Wezen-Vrienden C (BOV)
20u30: Mibac Middelkerke – Wezen-Vrienden A (BVV)
Zondag 23/8 om 17u: Selexion Vanneste Melle – Wezen-Vrienden A (BVV) en Sgolba Aalter B – Wezen-Vrienden B (BOV)
Clubdagen:
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus organiseert KBBC Wezen-Vrienden zijn traditionele clubdagen. Gedurende deze twee dagen komen naast de senioren ook alle jeugdploegen aan bod. Dat weekend kan je in De Kriebel trouwens ook terecht voor een hapje en een drankje.
Supporters die een abonnement wensen aan te schaffen, kunnen dit aan de prijs van 50 euro. Je kan hiervoor contact opnemen via secretaris@wezen-vrienden.be .

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background