8 sep 2007

Eerste interclubuitslagen KBC Ons Huis

NIDM

In deze Nationale Interclub Driebanden op Matchbiljart, een ploegencompetitie bestaande vier spelers, begon de eerste ploeg van KBC Ons Huis, uitkomend in derde nationale reeks D, met een 6-2 thuisoverwinning tegen ploeg 3 van BC Quality Zele. Luc Gillade en Nico Mangelinckx mochten de spits afbijten en deden dit op voortreffelijke wijze. Luc Gillade won nl. met 27-15 en Nico Mangelinckx speelde zijn tegenstander volledig van tafel : 27-7 in 18 beurten werd het. Een buitengewoon schitterend gemiddelde van 1,500 om het seizoen te starten. In de tweede ronde slaagde Walter Temmerman er in om via een 34-25 overwinning de eerste thuiswinst veilig te stellen. Kristof Labie verloor met 34-26. Een mooie overwinning van ploeg 1 in dit nieuwe seizoen.
De tweede ploeg van KBC Ons Huis, uitkomend in vierde nationale reeks F, begon het seizoen heel wat minder goed. In het lokaal van BC Door Oefening Sterk Roeselare werden ze nl. na een 8-0 nederlaag opnieuw huiswaarts gestuurd. Geert De Vos (22-8) en Danny De Taeye (27-10) konden weinig weerwerk leveren. Stefaan Van der Poorten (27-15) en André Van Kerckhove (27-17) konden zich wel beter verdedigen, maar hun tegenstanders bleken toch een paar klassen sterker te zijn.
Peter De Backer, lid van KBC Ons Huis, maar in de NIDM-competitie spelend voor eersteklasseploeg BC Quality Zele, begon de competitie met een 50-26 overwinning. De ploeg van BC Quality won de partij tegen BC Op De Meir uit Emblem met 6-2.
Ben Beylemans en Joris De Bou, beiden lid van KBC Ons Huis, maar in de NIDM-competitie spelend voor tweedeklasseploeg K. Brugse, begonnen de competitie met een 0-8 uitoverwinning in Sint-Truiden. Ben Beylemans won zijn partij met 34-14, Joris De Bou met 42-39.

Beker der Gewesten

In deze competitie die gespeeld wordt in Oost-en West-Vlaanderen en waarbij de ploegen bestaan uit drie spelers, was het deze week enkel de ploeg in het driebanden op match biljart die aan de slag moest. Het werd echter een 2-4 thuisnederlaag tegen de ploeg van BC Gouden Martinus Gent. André Van Kerckhove zorgde voor de twee punten na een 15-12 overwinning, maar Stefaan Deruyver (10-6) en Geert De Vos (12-8) verloren hun partij.

Volgende week wordt er niet gespeeld in de NIDM-competities, maar de ploeg van de Beker der Gewesten driebanden op matchbiljart trekt dinsdag naar Beveren voor een wedstrijd tegen het plaatselijke KBC Gildevrienden.

Individueel
Deze week komt slechts één spelend lid van KBC Ons Huis aan de tafel voor een individuele competitie. Peter De Backer treed in Turnhout nl. aan in de Superprestige driebanden, een competitie met de zestien beste driebandenspelers van het vorige seizoen.
Op woensdag 12 september speelt Peter De Backer zijn poulewedstrijden. Hij komt daarbij uit tegen Jimmy Mues en Ronny Daniels van KBC Zanzibar Leuven, en tegen Frédéric Caudron, de recordhouder individuele titels in de Belgische Kampioenschappen. Als Peter De Backer zich bij de eerste twee van zijn poule weet te plaatsen, speelt hij vrijdagavond de kwartfinales. Zaterdag staan de halve finales en de finale op het programma.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background