19 sep 2017

Dries De Bondt wint 57ste Grote Prijs Paul Borremans

Er kwamen 82 renners aan de start van de 57ste Grote Prijs Paul Borremans.

 

 

Er kwamen 82 renners aan de start van de 57ste Grote Prijs Paul Borremans. De WK-geselecteerde Jens Keukeleire kwam er zijn laatste trainingskilometers afleggen, alvorens te vertrekken naar het Noorse Bergen. Verder vaardigde Hilaire Van Der Schueren een sterke delegatie af van het Wanty-Groupe Gobert team (met o.m. Frederik Backaert, Guillaume Van Keirsbulck, Mark Mc Nally, Frederik Veuchelen). Ook o.m. Laurens De Vreese (Astana), Tom Van Asbroeck (Cannondale), Steven Lammertink en Koen Bouwman (Lotto NL-Jumbo), Maurits Lammertink (Katusha) en Berden De Vries (Roompot) verschenen aan de start. Verder keken we uit naar de prestaties van streekrenners Brent Van De Kerkhove, David Desmecht, David Motte en de broertjes Tom en Tim Timmermans.
De renners moesten 14 ronden van 12 kilometer afleggen met telkens de beklimming van de Burght in Bever.
Reeds in de eerste ronde konden er zich 22 renners afscheiden van de rest. Jens Keukeleire, Frederik Backaert, Frederik Veuchelen, Tom Van Asbroeck, Dries De Bondt, streekrenner Brent Van De Kerkhove, Niels De Rooze, Brecht D’Haene, Jonas Goeman, Thomas Deruette, Ludwig De Winter, de Nederlander Steven Lammertink, de Britten Mark Mc Nally, Andrew Fenn, Rory Towsend, Alexander Richardson, de Albanees Ylber Sefa, de Duitsers Loef Georg, Lukas Meiler, Theo Reinhardt, Laurin Winter en de Zwitser Gian Friesecke kwamen aan de meet voorbij met een bonus van 28”. In de tweede ronde liep de voorsprong zelfs op tot 1’15”. In de achtergrond kwamen er reacties van o.m. Laurens De Vreese, Robby Cobbaert en Maurits Lammertink, maar zij werden terug ingerekend door het peloton. Vooraan viel de Brit Rory Towsend weg met pech.
Na zowat vijftig kilometer wedstrijd vormde zich een groep achtervolgers met Laurens De Vreese, Guillaume Van Keirsbulck, Robby Cobbaert, Jonathan Breyne, Charlie Arimont, Maximilien Picoux, de Nederlanders Maurits Lammertink, Berden De Vries, Rob Ruijgh, Honig Reinier, de Brit Daniel Patten, de Luxemburger Tom Thill en de Oostenrijker Patrick Jäger. Zij volgden op 1’20” van de koplopers. Het peloton had toen al een achterstand van 1’45”. Halfweg de wedstrijd hielden de 21 vluchters nog een voorsprong van 50” over op de achtervolgers. Het peloton verbrokkelde in meerdere kleine groepjes.
Met nog 60 kilometer voor de boeg viel ook de Duitser Theo Reinhardt weg bij de kopgroep. De tegenaanvallers bleven hangen op een vijftigtal seconden, maar de futloze groep volgde dan al op 4’35”. Even later zouden zij wegens een te grote achterstand uit koers genomen worden. Met nog 20 leiders en 13 achtervolgers bleven er nog amper 33 renners in de wedstrijd.


Vooraan trokken Frederik Backaert, Brecht D’Haene, Dries De Bondt en de Albanees Ylber Sefa in de aanval. Steven Lammertink, Mark Mc Nally en Ludwig De Winter reageerden. Mark Mc Nally reed op zijn eentje naar de leiders, maar even later kwamen de twee anderen ook aansluiten. Er vormde zich uiteindelijk een kopgroep van 7 renners. Bij de laatste beklimming van de Burght moest Steven Lammertink echter afhaken.
In de slotkilometers trok het Wanty-duo Mark Mc Nally en Brecht D’Haene in de aanval. Een zeer ijverige Ylber Sefa en Ludwig De Winter brachten de anderen echter terug.

In de spurt verstoorde Dries De Bondt het Wanty-Group Goubert-feestje. Hij toonde zich sneller dan Frederik Backaert en Mark Mc Nally, die zwaar ontgoocheld achterbleven. Slechts 21 renners reden de volledige wedstrijd uit.


Uitslag: 1. Dries De Bondt (168km in 3u46’55”); 2. Frederik Backert; 3. Mark Mc Nally (Gbr); 4. Ludwig De Winter; 5. Brecht D’Haene; 6. Ylber Sefa (Alb) op 12”; 7. Steven Lammertink (Ned) op 1’09”; 8. Frederik Veuchelen op 2’54”; 9. Tom Van Asbroeck op 3’08”; 10. Niels De Rooze; 11. Guillaume Van Keirsbulck; 12. Gian Friesecke (Zwi); 13. Brent Van De Kerkhove; 14. Alexander Richardson (GBr); 15. Thomas Deruette; 16. Laurin Winter (Dui); 17. Jens Keukeleire; 18. Rob Ruijgh (Ned) op 3’42”; 19. Laurens De Vreese; 20. Berden De Vries (Ned) op 5’20”; 21. Jonas Goeman op 6’11”.     

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background