3 aug 2009

Doorbijters op 12de Adriaanstocht

Onkerzele was zaterdag terug de draaischijf van ruim 1300 wandelaars. Reeds om 6 uur schoven ze aan om zich in te schrijven voor de 50 km stapplezier. Van Onkerzele ging het naar de Helix, Waarbeke, Pollare en terug langs rustige veld- en bospaadjes. 222 stapten die langste afstand. De snelsten waren reeds om 14 uur terug en zij die het meest en het langst genoten hebben van zon en natuur klokten uiterst tevreden af rond 18 uur. Naast de 160 niet aangesloten deelnemers waren er 119 clubs vertegenwoordigd.

De Kermistocht is de volgende uitdaging voor de Geraardsbergse wandelvereniging De Padstappers. De kermisactiviteiten beginnen reeds op dinsdag 25 augustus met de wandeltocht van Padstappers Geraardsbergen. Start- en aankomst zijn voorzien in de Vrije Basisschool, Zikastraat 66 te Moerbeke, op 500 meter van het plaatselijk station. De omlopen zijn uitgetekend langs de oostelijke flanken van de Oudenberg met vooral oog op de diverse bossen aldaar: het Boelarebos, het Arduinbos, het Leanderbos en de Rietbeemd. Men heeft keus tussen 7, 10, 16 en 21 km. Er is vrije start tussen 7u 30′ en 15 uur.

De Nationale wandeldag wordt de uitdaging voor de Padstappars. Dankzij hun uitstekende reputatie werden de Padstappers aangewezen om deze dag te organiseren. Voor de vermaarde Mattentaartentocht werden de jongste jaren telkens méér dan 5000 deelnemers genoteerd. Op de Nationale wandeldag, op zondag 28 februari 2010, worden er 7000 à 9000 wandelaars verwacht.

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Inbraak


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background