28 feb 2010

Door weer en wind voor Nationale wandeldag

“Door weer en wind”, dat moet het motto geweest zijn van de 5896 dappere wandelaars die zondag kwamen opdagen voor de nationale wandeldag. Die vond voor het eerst plaats in Geraardsbergen.

De organisatie lag dan ook in handen van de Padstappers.
Ook in Herne en het West-Vlaamse Gits was er een nationale wandeldag.

Wandelaars zijn echte flandriens, waardoor meer dan zestig wandelclubs afzakten naar de Oudenbergstad, voor de start van het wandelseizoen. Het is een beetje als in het wielrennen, waar de renners ook de openingsklassieker van het seizoen niet willen missen. Vele van die wandelaars kwamen uit Brabant, West-Vlaanderen en zelfs uit de provincie Antwerpen. Een kleine tweeduizend onder hen waren zelfs van plan om in de namiddag ook nog naar Herne of Gits te trekken om ook daar ook een wandeling te doen.

Regeringscommissaris en Geraardsbergs schepen Guido De Padt had de eer om de wandeldag officieel te openen. De Padt, die wekelijks wandelt met een aantal vrienden, hoopt bij elke uitstap enkele mooie plekjes beter te leren kennen.

Voor de Nationale wandeldag werden enkele plaatsen exclusief geopend voor het grote publiek. Zo kon je door het domein van het kasteel Izegrim wandelen, vlakbij de Oudenberg van Geraardsbergen. Alsook de tuin van de Jozefieten, in het Karmelieten van Geraardsbergen, opende zijn deuren.

Ondanks een goeie organisatie, waren er toch enkele valpartijen. Dit met enkele verstuikingen en ontwrichtingen tot gevolg. Drie wandelaars werden zelfs opgenomen met breuken in het ASZ-ziekenhuis van Geraardsbergen. Na de wandeling konden de stappers bijpraten in de lokalen van het Koninklijk Atheneum met een lekkere mattentaart.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background