26 mei 2013

Dit was de Red Bull Muur Race

Zaterdag werd op de Muur van Geraardsbergen de Red Bull Muur Race gereden.

Voor het tweede jaar op rij werd een korte maar explosieve klimtijdrit gereden. Wie het snelste De Muur opreed, won. Bij de vrouwen waren er slechts 2 deelnemers. Fien Lammertyn was de snelste. Bij de mannen reed Jelle Brackman uit Aalst op 37 seconden de Muur op.

De race begon ‘s middags met de kwalificaties. In een race tegen de klok beklommen de renners de laatste 300 meter van De Muur aan een gemiddeld stijgingspercentage van 20%. Deelnemers waren vrij in keuze van fiets. Zowel racefietsen, mountainbikes als crossfietsen werden toegelaten.

De 40 snelste reden tegen middernacht de finale, aansluitend aan Muur & Mythe. De finale werd in kunstlicht gereden, wat de beklimming nog spectaculairder maakte!

Naast eeuwige roem krijgen de winnaars een jaar lang intensieve personal coaching en begeleiding van Energy Lab en Sven Nys-coach Paul Van Den Bosch. 12 maanden lang zullen zij de winnaars testen, begeleiden, voorzien van gepersonaliseerde trainingsschema’s, tips geven en ondersteunen bij hun volgende bike challenges.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background