29 okt 2017

Derde zege op rij voor de Wezen-Vrienden

Mits een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Black Boys Erpe-Mere konden de Wezen-Vrienden een derde zege op rij boeken.

Mits een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Black Boys Erpe-Mere konden de Wezen-Vrienden een derde zege op rij boeken.
De thuisploeg ging van start met Christophe Maes, Anaël Ahanda, Maarten Van Der Sypt, “Papy” Dimbala en Tim Van Driessche. Bij Erpe-Mere begon men aan de wedstrijd met Thomas Van Cromphaut, Dieter Galle, Kevin Pirlot, Brecht De Meyer en Didier Bocque.
Met driepunters van “Papy” en Tim Van Driessche, en de steun van Maarten Van Der Sypt en Anaël Ahanda kon de Oudenbergploeg al vroeg voorsprong nemen. Bij de bezoekers knalde Didier Bocque tussendoor twee bommen binnen: 14-6. Black Boys probeerde te reageren met punten van Kevin Pirlot en Sven Veldeman: 16-14. Met o.m. een afstandshot van Maarten Van Der Sypt sloten de Wezen toch het eerste quarter af met een bonus van 7 punten: 25-18.
Met o.a. een driepunter van Christophe Maes en korven van Anaël Ahanda, Bob Dikanda en Toon Tordeur slaagden de Wezen-Vrienden er in om in het tweede quarter het verschil op te drijven tot 21 punten: 47-26. Met o.m. twee driepunters van Dieter Galle konden de bezoekers de achterstand bij de rust toch nog wat beperken: 53-36.
Na de rust konden Tim Van Driessche en Bob Dikanda in eerste instantie het verschil opdrijven, maar Erpe-Mere reageerde via Brecht De Meyer, Dylan Garcia en Steven De Moor. Met o.m. twee driepunters van “Papy” en punten van Maarten Van Der Sypt, Tim Van Driessche, Anaël Ahanda en Toon Tordeur bouwde de thuisploeg terug een bonus van 21 punten op: 78-57.
Inmiddels kregen bij de Wezen-Vrienden ook cadetten Kobe Van Der Mynsbrugge en Yari De Ryck speelkansen. Jeremy Marion scoorde een afstandshot voor de Black Boys, maar met twee driepunters van jeugdspeler  Yari De Ryck en een nooit gezien afstandshot van Anaël Ahanda liepen de Wezen uit tot 89-62. Sven Collyns, Anaël Ahanda en Bob Dikanda scoorden nog voor de thuisploeg, maar men liet de kansen liggen om de 100 op het scorebord te krijgen. Didier Bocque sloot de wedstrijd af met een driepunter voor de bezoekers. Eindstand: 96-77.
Met deze derde zege op rij rukken de Wezen-Vrienden op naar de derde stek in de klassering.
Wezen-Vrienden: Ahanda (24 punten), Van Der Sypt (18 punten), Dimbala (13 punten), Van Driessche (11 punten), Maes (7 punten), Dikanda (7 punten), De Ryck (6 punten), Tordeur (6 punten), Collyns Sven (4 punten).
Black Boys: Bocque (16 punten), De Moor (14 punten), Pirlot (12 punten), Galle (10 punten), Garcia (8 punten), Marion (8 punten), Veldeman (6 punten), De Meyer (3 punten).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – The Tower Aalst 73-66
Juniores WV – Stella Artois Leuven Bears B 54-125
Cadetten WV A – Racing Brugge 63-86
Benjamins WV – United Ninove 75-46
Na 7 speeldagen staan de benjamins ongeslagen aan de leiding.
Wedstrijden woensdag 1 november:
12u: BBC Schelle – Juniores WV (BVV)
14u: Sint Niklase Condors – Benjamins WV (BOV)
Wedstrijden zaterdag 4 november:
10u45: Cadetten WV A – BBC Denderregio (BOV)
12u45: Pupillen WV A – Bavi Gent (BOV)
20u30: Wezen-Vrienden A – Panters Baasrode B (BOV)
Om 14u30 is er een vriendschappelijke oefenwedstrijd met onze cadetten B en cadetten meisjes, en om 17u zijn er activiteiten voor de microben en pre-microben.
Vanaf 11u30 zullen er in “Frituur De Wezen”, op de parking voor De Kriebel, ook frietjes en frikadellen te verkrijgen zijn aan democratische prijzen.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background