21 feb 2011

Derbywinst voor Sparta Geraardsbergen

De thuiswedstrijd tegen de buren van VCE Deftinge was voor Sparta Geraardsbergen meteen ook de laatste Geraardsbergse derby van het seizoen. Ook ditmaal hebben de jongens van trainer Geert Willems deze winnend naar hun hand kunnen zetten.
Bij Sparta ontbrak Michael Nies wegens schorsing, voor de rest vielen er geen wijzigingen te noteren.

Sparta steekt al na drie minuten zijn neus aan het venster, maar een zwak schot van De Troyer kan doelman Stijn Dooms van Deftinge niet verrassen.

Bij de volgende gelegenheid is het wel raak voor de thuisclub, een rake kopbal van Kris D’Hose brengt Sparta na 7’ op een 1-0 voorsprong.

Deftinge reageert aan de overkant, maar een afstandsschot gaat hoog over.

Sparta zet de buren nu goed vast op eigen helft maar het is wachten tot in de 37’ vooraleer ze dit overwicht kunnen verzilveren.

Een mooie aanval waarbij uiteindelijk Ingmar De Roeck de goed meegekomen Bart De Vos aanspeelt, Bart twijfelt geen seconde en laat doelman Dooms met een harde plaatsbal kansloos.

Na de koffie is de eerste mogelijkheid opnieuw raak voor de lokalen.

Ingmar De Roeck krijgt de bal in de zestien meter. Hij omspeelt eerste enkele verdedigers en legt dan simpel breed tot bij David De Troyer die overhoeks raak schiet.

Westrijd gespeeld denk je dan, maar dit is zonder ex-Sparta spits Gunther Matthijs gerekend die meteen de aansluitingstreffer maakt voor Deftinge.

Deftinge zorgt nu voor paniek bij de lokalen want met nog tien minuten op de klok milderen ze zelfs tot 3-2 dankzij Anthuenis. Vlak voor affluiten neemt opnieuw Kris D’hose alle twijfels weg. Op strafschop schiet hij Sparta naar een veilige 4-2 overwinning.

Deze overwinning brengt Sparta op drie punten van leider Elene, meteen ook de topaffiche van de volgende speeldag in derde provinciale C.

De reserven van Sparta Geraardsbergen verloren met 6-1 van datzelfde Deftinge, zij spelen volgende week aan het Goeferdingeplein tegen Wit Zwart A.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background