20 mrt 2005

Deinze – Wezenvrienden

DEINZE – WEZENVRIENDEN: 71-66

FATALE VRIJWORPEN

De Clash van het jaar moesten de Oudenbergjongens gaan afwerken in zaal “Phalestra” in Deinze. Deze zaal heeft al dikwijls voor nattigheid gezorgd binnen de wezenclub. Geraardsbergse coaches en een voorzitter zijn in het verleden al opgestapt na een wedstrijd op Deinze en ook de spelers zijn geen favoriet om in deze hall te spelen . De Supporters zitten heel ver van het terrein en het terrein heeft de maximale afmetingen.
De winnaar van deze wedstrijd zou niet alleen zekerheid hebben dat hij de play-offs zou kunnen spelen maar de match zou ook beslissend kunnen zijn aangaande een eventuele promotie naar de landelijke reeks. De heenwedstrijd werd gewonnen door de wezen en nog wel met zestien punten verschil. Arnold Derouck werd toen vroegtijdig in die wedstrijd uitgesloten en lag gebrand op een revanche. Ook Sem Van Belleghem en Ruben ‘t Kindt lagen wakker van deze wedstrijd want tot vorig seizoen verdedigden ze de kleuren van de wit-groene club.
Coach Jean-Guy Van de Vyle kon niet rekenen op Mario De Wandel en dit zouden de Muurjongens voelen tijdens de wedstrijd.
Bij Wezenvrienden mochten Koen Romeyns, Bram Denie, Ruben ‘t Kindt, Eddy Somers en Arnold Derouck starten.
Luc Van Vooren liet Thomas Audoore, Thomas De Winter,Luc Kerkhove, Toon Veldeman en Phil Dailey opdraven.
De Leiejongens openden de score langs Audoore maar een supergemotiveerde De Rouck bracht orde op zaken en stelde gelijk. De thuisploeg liep verder uit na doelpunten van De Winter, Audoore en Veldeman. Na Drie minuten kon Ruben ‘t Kindt scoren na een mooie assist van Koen Romeyns 8-4. Verdedigend was de thuisploeg super en van doorkomen in de bucket was geen sprake van en anderzijds keken Bram Denie en Koen Romeyns elk al tegen twee persoonlijke fouten aan na drie minuten. De Webajongens bleven maar scoren en halfweg periode één was de score zelf 16-6. Sem Van Belleghem en Geert De Smet kwamen in de ploeg bij Wezenvrienden en het eerste balcontact van Geert leverde een mooie korf op 16-8. Via De Winter en Veldeman bleef de thuisploeg maar verder uitlopen tot 20-8 en bij wezenvrienden werd elk ploegfout nu afgestraft met vrijworpen. De Deinzespelers maakten maar hun eerste persoonlijke fout na acht minuten. De heren in het grijs hadden tot nu toe alle mogelijke fouten bij de bezoekers gezien maar knepen af en toe hun ogen effen dicht bij de thuisploeg. Arnold De Rouck probeerde het tij te keren maar de bezoekers liepen uit tot 30-12 op seconden van het einde van periode één. Op de buzzer kon Sem met een driepunter de tussenstand van 30-15 op de borden plaatsen.
Wie dacht dat de twee minuten rust de gasten deugd zou hebben gedaan kwam bedrogen uit. De thuisploeg bleef maar verder uitlopen en na vijftien minuten wedstrijd was het zelf 43-17. De bezoekers kwamen eindelijk op dreef en via zes punten van Arnold De Rouck en vijf van Bram Denie konden de wezen bij het rustsignaal terugkeren tot 45-28. Tijdens de eerste helft werden al zeven vrijworpen gemist bij de bezoekers en qua shot van buiten uit waren de wezen ook ondermaats.
Na de rust duwden de Deinzespelers nog even op het gaspedaal en hierdoor werd de score 52-30 na vierentwintig minuten wedstrijd. Enkel Koen Romeyns en Ruben ‘t Kindt konden wat aan de achterstand doen en met nog tien minuten te gaan stond een 61-42 tussenstand op de bordjes. Geert De smet was ondertussen vroegtijdig mogen gaan douchen en ook Bram Denie, Koen Romeyns, Arnold Derouck en Eddy Somers stonden op het terrein met vier fouten achter hun naam.
De thuisploeg liet wat betijen en via gelukte shots van De Rouck, Joris Uyterhaegen, Koen Romeyns en Bram Denie slaagden de wezen erin aan de achterstand te knabbelen en hierdoor werd het 66-55 met nog vijf minuten te gaan. Topscorer van de wedstrijd werd Arnold De Rouck die bewees met zijn drieëntwintig punten dat hij niettegenstaande zijn 44 jaar nog niet versleten is en een voorbeeld zou moeten zijn voor de jeugd. Ook Koen Romeyns probeerde met drives en afstandshots zijn steentje bij te dragen en zou 16 punten scoren. De wezen hadden ook in de twee laatste periode heel wat vrijworpen gemist. Elf in quarter drie en vier samen tot ergernis van de vele meegereisde supporters. Met nog één minuut te gaan maakte De Rouck er 71-63 van en op de buzzer van de wedstrijd kon Ruben’ t Kindt er 71-66 van maken, de einduitslag. Deze Driepunter werd na heel wat gepalaver tussen de refs en de Geraardsbergse coach toch goedgekeurd en hierdoor vertoond de uitslag een beetje een vertekend beeld. De thuisploeg was gewoon de betere ploeg en de wezen konden enkel in het slotquarter tonen dat ze ook klasse in huis hadden om de play-offs te spelen.

Achttien vrijworpen werden er in totaal bij de wezen gemist en slechts dertien gelukt wat veel te weinig is voor een team uit eerste provinciale en van buiten de bucket werden veel te weinig goede shots genoteerd bij de wezen.

Deinze: Billiet 5pt; Hellebosch 4pt; Audoore 17pt; De winter 14pt; Van Den Eeckhout 8pt; Kerkhove 5pt; Veldeman 13pt; Dailey 5pt;
Wezenvrienden: Koen Romeyns 16pt; Bram Denie 7pt; Ruben ‘t Kindt 8pt; Arnold Derouck 23pt; Eddy Somers 1pt; Geert De Smet 2pt; Sem Van Belleghem 6pt; Joris Uyterhaegen 3pt.

Komend Paasweekend wordt niet gebasket. Maar op 2 april moeten de wezen naar Silaba Zelzate. De ploeg van coach Filip Van der Putten en spelverdeler en driepunterspecialist Johan Joris . Een aartsmoeilijke verplaatsing en willen de wezen de play-offs halen mag er niet meer verloren worden. Noch in de Sidmargemeente en ook niet thuis op 9 april tegen Hansbeke.
De Geraardsbergse coach kan wel vanaf volgende wedstrijd Mario De Wandel recupereren en hopelijk toont Super Mario nog eens zijn gebetenheid. Supporters op post op 2 april eerstkomend om 20u30 in Zelzate.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background