31 aug 2007

De Backer naar kwartfinales

Nadat gisteren al bericht werd hoe Peter De Backer, aangesloten bij KBC Ons Huis, zijn eerste ronde in het wereldbekertornooi driebanden in het Egyptische Hurghada met 3-1 wist te winnen, kan nu al gemeld worden dat Peter De Backer zich geplaatst heeft voor de kwartfinales.

Deze middag won Peter, het nr. 11 op de wereldranglijst, met 3-2 van de Koreaan Kim Kyung-Roul, het nr. 6 van de wereld. De Backer mocht de wedstrijd aanvangen en had zodoende het voordeel in de onpare sets telkens van start te mogen gaan. En dat bleek uiteindelijk een voordeel want de speler die een set mocht aanvangen wist deze ook telkenmale te winnen. De Backer won dus set 1, set 3 en set 5, de Koreaan Kim sets 2 en 4. Setstanden : 15-11, 3-15, 15-5, 10-15 en 15-8.

De Backer komt vanavond om 20u uit tegen de Nederlander Dick Jaspers, nr. 4 op de wereldranglijst en bezig aan een sterk tornooi. Jaspers schakelde in de 1/8ste finales onze landgenoot Jozef Philipoom uit. Later deze middag spelen de andere Belgen Frédéric Caudron en Roland Forthomme hun 1/8ste finales. Bij winst spelen beiden tegen elkaar voor een plaats in de halve finales.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background