13 dec 2009

Condors B – Wezen-Vrienden

Sint Niklase Condors B – Wezen-Vrienden: 80-84

De Wezen-Vrienden maakten de moeilijke verplaatsing naar Sint Niklaase Condors, een ploeg waar in de heenwedstrijd tegen verloren werd. Sint-Niklaas ging van start met Vercauteren, Coninckx, Detiège, Bytebier en Neyt. Bij de Wezen mochten Jeffrey Antheunis, Frank Vanderkimpen, Bart Van Gompel, Kristof Callebaut en Steven Vandingelen aan de wedstrijd beginnen.
De partij begon gelijkopgaand, en na 4 minuten stond er een gelijke stand op het bord: 9-9. Halverwege het eerste quarter konden de Geraardsbergenaars, met driepunters van Kristof Callebaut en Frank Vanderkimpen en een korf van Bart Van Ggompel, toch afstand nemen: 9-17. Detiège bracht de thuisploeg echter met twee afstandshots op rij terug tot 15-17. Het eerste quarter werd afgesloten met een bonus van 3 punten in het voordeel van de Wezen-Vrienden: 17-20.
Dankzij driepunters van Kristof Callebaut (2x) en Koen Romeyns konden de bezoekers in de aanvangsfase van het tweede quarter hun voorsprong opdrijven tot 21-29. Via Detiège, Geldof, Leyssens en Coninckx probeerden de Condors de kloof te dichten, maar dichter dan 4 punten raakten ze niet: 29-33. Met de rust in zicht konden de Wezen de voorsprong terug vergroten. Kristof Callebaut en Frank Vanderkimpen knalden elk nog een driepunter binnen, en ook Steven Vandingelen deed zijn duit nog in het zakje. Ruststand: 36-43.
In het begin van het derde quarter deed Detiège, met o.m. nog een driepunter, de match kantellen in het voordeel van de thuisploeg: 45-44. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, en met nog tien minuten op de klok kon de match nog alle kanten uit: 61-61.
Dankzij korven van Jeffrey Antheunis, Gorik Cooreman en Steven Vandingelen slaagden de Wezen erin om terug op voorsprong te komen: 61-67. De thuisploeg vocht terug via De Vrieze en Vercauteren, maar Gorik Cooreman, Bart Van Gompel en Steven Vandingelen (met een driepunter) zorgden terug voor een verschil van 8 punten: 65-73. Halverwege het vierde quarter moest Frank Vanderkimpen echter naar de kant met 5 fouten, en de Condors profiteerden ervan om via Vercauteren en Leyssens te naderen tot op 3 punten: 70-73. De hoop van de thuisploeg was echter van korte duur, want Koen Romeyns, Steven Vandingelen, Gorik Cooreman en Bart Van Gompel zorgden voor een definitieve kloof van 10 punten: 74-84. In de slotminuut slaagde Detiège er nog in om nog twee afstandshots binnen te shotten, en de eindcijfers vast te leggen: 80-84.
Een belangrijke zege voor de Wezen, die met zeven overwinningen op rij met volle vertrouwen kunnen uitkijken naar de topper op Hansbeke.

Sint Niklase Condors: Detiège (23 punten); Leyssens, Coninckx en Vercauteren (elk 11 punten); Bytebier (9 punten); De Vrieze (7 punten); Geldof (6 punten); Neyt (2 punten).

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (20 punten); Kristof Callebaut (16 punten); Frank Vanderkimpen (15 punten); Koen Romeyns (11 punten); Bart Van Gompel (9 punten); Gorik Cooreman (8 punten); Jeffrey Antheunis (4 punten); Stefaan De Kesel (1 punt).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background