20 sep 2016

Buitenlands podium op Grote Prijs Paul Borremans in Viane

Ondanks de concurrentie van de Eneco Tour mochten de organisatoren van het Sportkomiteit Viane toch nog 108 renners verwelkomen op de Grote Prijs Paul Borremans.

Ondanks de concurrentie van de Eneco Tour mochten de organisatoren van het Sportkomiteit Viane toch nog 108 renners verwelkomen op de Grote Prijs Paul Borremans.
Met o.m. Jérôme Baugnies (de winnaar van de vorige editie), Bart De Clercq, Tom Van Asbroeck, Jasper De Buyst en Frederik Veuchelen stonden toch enkele grote namen op de deelnemerslijst. Verder werd het uitkijken naar de prestaties van streekrenners Brent Van De Kerkhove, David Desmecht, Tim De Troyer, David Motte, Tom Timmermans en Kenn Simon.
Wielerlegende en tweevoudig winnaar (1966 en 1971) Eddy Merckx gaf het startschot van deze 56ste Grote Prijs Paul Borremans. Onmiddellijk na de start trokken de Nederlander Ike Groen en de Zweed Philip Lindau in de aanval. Zij behaalden al vlug een bonus van 2’25”. Dat was meteen het sein voor het Italiaanse team van Southeast om het peloton op een lint te trekken. Een dertiental renners met o.m. Frederik Veuchelen, Ruben Pols en de Brit Daniël Patten gingen in het tegenoffensief maar werden al vlug terug ingerekend door een jagend peloton.
Intussen was de groep genaderd tot op een halve minuut. Olivier Chevalier, Lander Seynaeve,  Marco Minnaard,  Daniël Patten, Taco Van Der Hoorn en Truls Korsaeth slaagden er in de zesde ronde in om de kloof met de leiders te overbruggen. De 8 leiders konden terug een voorsprong van 1’ bij elkaar fietsen. Met een gemiddelde snelheid van 44km/uur moesten de vroege vluchters Philip Lindau en Ike Groen vooraan de rol lossen.
Met z’n zessen begonnen de leiders aan de finale. Met nog 3 ronden voor de boeg verbrokkelde de kopgroep echter. Er ontstonden twee trio’s met vooraan de Nederlanders Marco Minnaard en Taco Van Der Hoorn en de Noor Truls Korsaeth. Op 15 seconden volgden Olivier Chevalier, Lander Seynaeve en de Brit Daniël Patten. Het tweede trio werd nog terug ingelopen door het peloton, maar het leiderstrio kon aan de slotronde beginnen met een bonus van 1’15”.
In de laatste kilometers noteerden we nog aanvalspogingen van de Noor Truls Korsaeth en even later ook van Marco Minnaard. Taco Van Der Hoorn bleef er rustig bij en koos voor een sprint.

Aan de meet was de 22-jarige Taco Van Der Hoorn sneller dan de Noor Truls Korsaeth. Marco Minnaard, van Wanty-Groupe Gobert, moest zich tevreden stellen met een derde stek.

In de spurt voor de vierde plaats moest Tom Van Asbroeck nog de Italiaan Jakub Mareczko en de Australiër Brenton Jones laten vooraf gaan.
Intussen kijken de Geraardsbergse wielerliefhebbers al uit naar een nieuw evenement. Zondag komt de slotetappe van de Eneco Tour aan op de klim van de Vesten. Wordt het een duel tussen Olympisch kampioen Greg Van Avermaet en wereldkampioen Peter Sagan ?

Uitslag: 1. Van Der Hoorn Taco (Ned / 168km in 3h47’34”); 2. Korsaeth Truls (Nor); 3. Minnaard Marco (Ned) op 6”; 4. Mareczko Jakub (Ita) op 36”; 5. Jones Brenton (Aus); 6. Van Asbroeck Tom; 7. Gunst Davy (Ned); 8. Ackerman Pascal (Dui): 9. Duquennoy Jimmy; 10. Donders Jelle; 11. Stenuit Robin; 12. De Buyst Jasper; 13. Bertazzo Liam (Ita); 14. Pardini Olivier; 15. Wilson Edwin (Zwe); 16. Mannaerts Jelle; 17. Van De Kerkhove Brent; 18. Gardner Dan (GBr); 19. Timmermans Tom; 20. Cools Michaël; 21. Talen Jordi (Ned); 22. Duffeleer Joachim; 23. Corella Rene (Mex); 24. Stewart Thomas (GBr); 25. Blikra Erlend (Nor); 26. Seynaeve Lander; 27. Tomasiak Konrad (Pol); 28. Buntinx Auxence; 29. Van Beethoven Matthias; 30. Desmecht David; …..34. Simon Kenn; 35. De Clercq Bart; 43. Veuchelen Frederik; 69. De Troyer Tim; 75. Motte David; 88. Baugnies Jérôme.
95 renners reden de wedstrijd uit.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background