21 jul 2012

Brit Mark McNally wint profkoers Ninove

Op donderdag 19 juli organiseerde Denderclub Ninove de jubileumeditie van de Grote Prijs Beeckman – De Caluwé.

 

De medewerkers van voorzitter Pascal Carael mochten voor het eerst in de geschiedenis liefst 191 deelnemers verwelkomen, met o.m. de Nederlandse kampioen Niki Terpstra en de Franse kampioen Nacer Bouhanni.

Reeds vroeg in de wedstrijd stak Kurt Hovelijnck het vuur aan de lont. Hij kreeg het gezelschap van Sven Jodts, Gorik Gardeyn, Sven Van Dousselaere, Brian Ligneel, Fréderique Robert, de Nederlanders Dylan Van Baarle, Moreno Hofland, Danny Van Poppel, Ivar Slik en Nicky Van Der Lijke, de Duitser Michael Schweizer, de Fransen Anthony Colin, Fabien Schmidt, Kevin Lalouette en Pierre Drancourt, en de Britten Matt Brammeier, Mark McNally.

 

In de derde ronde kwamen thuisrijder Jérome Baugnies, Niko Eeckhout, Michaël Van Staeyen, Sebastien Delfosse, Arthur Vanoverberghe,  Bart Van Haaren, de Fransen Anthony Geslin en  Morgan Kneisky, de Nederlanders Bobbie Traksel, Martijn Tusveld en Koen Vermeltfoort vooraan aansluiten, zodat zich een kopgroep van 29 vormde. De leiders behaalden al vlug een voorsprong van 1’15”.

Het team van Accent Jobs – Willems Veranda’s nam het peloton op sleeptouw.  Niettegenstaande het weerwerk van de mannen van Lucien Van Impe slaagde de kopgroep er toch in om de voorsprong op te drijven tot 2’30”.

Met nog een vijftal ronden te rijden trok Sven Vandousselaere in de aanval. Hij behaalde een bonus van maximaal 20 seconden, maar werd een ronde later terug ingerekend door een inmiddels uitgedunde kopgroep.

Bij het ingaan van de laatste ronde probeerde Arthur Vanoverberghe zijn medevluchters te verschalken. Ook Sven Jodts, Moreno Hofland, Pierre Drancourt, Jérome Baugnies en Fréderique Robert waagden nog hun kans. Thuisrijder Jérome Baugnies en de Fransman Anthony Geslin probeerden het ook nog, maar uiteindelijk waren het de Brit Mark McNally en de Fransman Kevin Lalouette die in de slotkilometer enkele meters voorsprong konden nemen.

Op de vooravond van zijn 23ste verjaardag klopte Mark McNally zijn kompaan in de spurt. Even later won Niko Eeckhout de spurt voor de derde plaats.

 

Voor de Brit van het Anpost-team was het zijn eerste seizoenszege. Eerder stond hij ook al op het podium van de klassieker Zellik-Galmaarden.

 

Uitslag: 1. Mark McNally; 2. Kevin Lalouette; 3. Niko Eeckhout; 4. Michaël Van Staeyen; 5. Fréderique Robert; 6. Sven Jodts; 7. Danny Van Poppel; 8. Michaël Schweizer; 9. Matt Brammeier; 10. Nicky Van Der Lijke; 11. Kurt Hovelijnck; 12. Gorik Gardeyn; 13. Moreno Hofland; 14 Jérome Baugnies; 15. Bobbie Traksel; 16. Anthony Geslin; 17. Pierre Drancourt; 18. Dylan Van Baarle; 19. Sebastien Delfosse; 20. Arthur Vanoverberghe; 21. Sven Vandousselaere; 22. Coen Vermeltfoort; 23. Ivar Slik; 24. Sam Bennett; 25. Maxime Vantomme; 26. Steven Van Vooren; 27. Oliver Poppe; 28. Andrew Ydens; 29. Rick Zabel; 30. James Vanlandschoot……….34. Davy Commeyne; 40. Tim De Troyer; 41. Dirk Bellemakers; 47. Sjef De Wilde; 54. Rémi Pauriol; 58. Jonathan Breyne; 59. Stefan Van Dijk; 75. Koen Barbé; 79. Benoit Vaugrenard; 83. Kenny Dehaes; 84. Jonas Van Genechten; 85. Arnold Jeanneson; 88. Nacer Bouhanni; 89. Dieter Vanthourenhout; 91. Niels Albert; 92. Kevin Peeters; 95. Niki Terpstra.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background