17 jun 2011

Brent Gaublomme werd 2de in landenprijs

Vorige week veroverde de Belgische ponyploeg een knappe tweede plaats in de Landenprijs op de internationale jumping van Wierden in Nederland.

Dat was grotendeels te danken aan de prestaties van Brent Gaublomme uit Ophasselt, die met Goliath van de Groenweg een nulronde reed en in de barrage enkel door pech van een dubbel nul werd gehouden.

“Bij aanvang van de barrage liepen de paarden door een plas. Daardoor kon Goliath niet behoorlijk afdrukken. Daardoor raakte hij eventjes de balk, die uiteindelijk viel. Even was ik uit concentratie, maar door mijn wedstrijdervaring kon al vlug de draad weer oppikken en me concentreren op de volgende hindernis. Gelukkig liep het dan heel vlot en maakte ik geen enkele fout meer.”

“Voor mij was het de eerste landenprijs die ik dit jaar reed. Ik behaalde onmiddellijk zilver door een prachtprestatie te leveren. Goliath springt makkelijk over 1 meter 40, wat zeker niet weinig is. Ik wil hier duidelijk onderstrepen dat het een prestatie van een hele ploeg is. Mama en papa steunen me door dik en dun. Maar ook de rest van de familie staat steeds paraat. Mijn prestatie werd door de hele ploeg fel gevierd.”

Brent rijdt maar sinds oktober met Goliath. Voordien reed een meisje met Goliath. “Mijn vader trainde het duo, maar het bleek geen goede combinatie te zijn. Ik heb Goliath overgenomen en het klikte onmiddellijk.”

Bij aanvang van het seizoen zette Brent zijn zinnen op het EK, dat eind juli in Polen doorgaat. Het is een belangrijke doelstelling die Brent met brio haalde. “Samen met de hele ploeg heb ik de belangrijkste doelstelling van dit seizoen gehaald.”

Insiders beschouwen Brent Gaublomme als een aanstormend talent. Na afloop van de wedstrijd kreeg hij oprechte felicitaties van Phillipe Le Jeune en Ludo Philippaerts.

 

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background