16 aug 2010

Brent Gaublomme vijfde op EK jumping

De veertienjarige Brent Gaublomme heeft met zijn paard Vivagen Van het Bildeken de vijfde plaats behaald op de Europese kampioenschappen voor scholieren in Versailles.

Een opsteker voor de jonge ruiter, die zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt. MIG had een gesprek met de jonge paardenvriend.

Brent, gefeliciteerd met jouw prachtig resultaat. Je speelt zelfs al op het internationale niveau mee?
Brent: Dit is niet alleen mijn verdienste, maar die van mijn hele familie. Mijn familie heeft ruitersbloed in de aders stromen. Mijn grootvader Etienne kweekte reeds raspaarden. Mijn vader en moeder hebben het virus ook te pakken. Nonkel Tom en mijn vader zorgen ervoor dat ik een goede jockey wordt. Grootvader Alex is altijd in de buurt om mij moreel te ondersteunen. Ook mijn broer Arnaud (11 jaar) is al aan een carrière als jockey begonnen. Mijn andere broer Vince heeft momenteel nog geen interesse, maar dat kan vlug veranderen.

Volgens kenners beschik je over een raspaard.

Brent: Vivagen Van het Bildeken, een elfjarige merrie, was het lievelingspaard van grootvader Etienne. De vader van Vivagen is Darco, een tophengst van de stal van Ludo Philippaerts. Vivagen is een uitstekend springpaard die momenteel reeds over 1 meter 50 jumpt. Dat is merkelijk meer dan momenteel van hem wordt verwacht. Vivagen kan dus ‘serieuze papieren’ voorleggen.

Ook van de ruiter wordt toch heel wat gevraagd?
Brent: Ik train veel en hard. Het is belangrijk dat je het paard goed aanvoelt en in de hand kan houden, ook letterlijk. Daarom moet ik dagelijks trainen. Tijdens het schooljaar is dat minstens anderhalf uur per dag en in de vakantie kan dat behoorlijk meer zijn. Zolang mijn schoolse resultaten er niet onder lijden vinden mijn ouders dit goed. Ik krijg er trouwens heel wat steun van.

Wat brengt de toekomst?
Brent: Ik hoop op internationaal niveau te kunnen bevestigen. Binnen de Belgische competitie wil ik echter doorbreken. Ik kan zeker nog drie à vier jaar met Vivagen doorgaan en ben er absoluut zeker van dat ze nog heel mooie resultaten zal neerzetten. Volgende week treed ik in Nieuwpoort voor een internationaal treffen weer aan. Ik hoop daar mijn vijfde plaats op het EK te kunnen bevestigen.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background