7 feb 2016

Blamage voor Wezen-Vrienden

Met de wedstrijd tussen Houtem en Wezen-Vrienden stond zowaar een derby op het programma van de kwartfinales van de Beker van Oost-Vlaanderen.

 

Met de wedstrijd tussen Houtem en Wezen-Vrienden stond zowaar een derby op het programma van de kwartfinales van de Beker van Oost-Vlaanderen.

Voor Houtem-coach Peter Van Heule en “ancien” Bart De Keyser was het ook een weerzien met oude bekenden van hun club van weleer.
De thuisploeg ging van start met Elias Van Oost, Arne De Bruyn, Bart De Keyser, Kyle Robinson en Michiel Van Ginderachter. Bij de Wezen koos coach Patrick Malfait voor Tim Van Driessche, Thomas De Vliegher, Jeroen Tuypens, Jimmy Hendrickx en Sam Verstraeten.
De thuisploeg, die van start ging met een voorgift van 5 punten, kon via Bart De Keyser de bonus onmiddellijk opdrijven tot 11-2. En met o.a. een driepunter van Kyle Robinson en korven van Michiel Van Ginderachter, Arne De Bruyn en Elias Van Oost sloeg men halverwege het eerste quarter een kloof van liefst 17 punten: 23-6. De Wezen probeerden te reageren via Jimmy Hendrickx en Tim Van Driessche, maar het was Houtem dat met o.m. een driepunter van Bart De Keyser en punten van Elias Van Oost en Sander De Wulf verder uitliep: 35-13.
Met twee afstandshots van Jimmy Hendrickx en de steun van Sam Verstraeten naderden de Wezen in het begin van het tweede quarter tot op 14 punten: 37-23. De eerste provincialer reageerde echter met een bom van Elias Van Oost en treffers van Jonas Carneel, Bart De Keyser, Kyle Robinson en Arne De Bruyn waardoor het verschil terug opliep tot 21 punten: 50-29. De rust werd bereikt bij een 52-33 stand.
Niettegenstaande een driepunter van Sam Verstraeten liep Houtem in het begin van het derde quarter nog verder uit. Met punten van Arne De Bruyn, Bart De Keyser en Kyle Robinson werd het 60-36. Bart De Keyser scoorde nog een driepunter tegen zijn ex-ploeg, maar dan begonnen de Wezen uiteindelijk toch aan een remonte. Met o.m. driepunters van Bart Spinnoy, Sam Verstraeten en Tim Van Driessche en de steun van Jeroen Tuypens naderden de Geraardsbergenaars tot op 15 punten: 69-54.
Met een afstandshot van Sam Verstraeten en de bijdrage van Jimmy Hendrickx kwamen de Wezen in het begin van het vierde quarter terug tot op 12 punten: 71-59. Van een terugkeer was echter geen sprake. Alle acties van de bezoekers werden krampachtig en geforceerd uitgevoerd. De thuisploeg bleef echter op zijn elan doorgaan. Met o.m. vier driepunters van Kyle Robinson en punten van Michiel Van Ginderachter, Arne De Bruyn, Jonas Careel en Remue werd een ruime overwinning bezegeld: 96-72.
Bij Houtem was vooral Bart De Keyser gelukkig met zijn prachtprestatie tegen zijn ex-ploeg. Bij de Wezen-Vrienden bleven het bestuur en de supporters ontgoocheld achter. De malaise die al enkele weken aan de gang is blijft verder duren, en volgend weekend staat er voor de Oudenbergploeg terug een belangrijke wedstrijd op de kalender. Om uit de degradatiezone te blijven moet er absoluut gewonnen worden bij concurrent Meetjesland.

BBC Houtem: Kyle Robinson (24 punten), Bart De Keyser (22 punten), Arne De Bruyn (12 punten), Michiel Van Ginderachter (12 punten), Elias Van Oost (10 punten), Jonas Careel (6 punten), Sander De Wulf (2 punten), Stefan Billet (2 punten), Remue (1 punt).
Wezen-Vrienden: Sam Verstraeten (19 punten), Jimmy Hendrickx (17 punten), Tim Van Driessche (14 punten), Jeroen Tuypens (5 punten), Bart Spinnoy (5 punten), Thomas De Vliegher (4 punten), Hendrik Tratsaert (4 punten), Fabrice Troubleyn (4 punten). 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background