4 sep 2015

Bjorn Leukemans wint voor de tweede keer de Stadsprijs

Doordat in Onkerzele een oliespoor moest opgeruimd worden vertrok de 98ste Stadsprijs met een halfuur vertraging.


In overleg met UCI-voorzttter Guy Dobbelaere, koersdirecteur Ferdi Van Den Haute en organisator Geert Pieraert werd beslist om de wedstrijd met één ronde in te korten. Om 14u30 werden de 174 deelnemers uiteindelijk de weg opgestuurd.
Reeds in het begin van de wedstrijd trokken vijf renners in de aanval. Er kwam echter onmiddellijk reactie van Jérôme Baugnies, Dennis Coenen (de winnaar van vorig jaar) en de Nederlander Tim Kerkhof. Even later vormde er zich een kopgroep van 27 renners met o.m. Bjorn Leukemans, Jérôme Baugnies, Frederik Veuchelen, Dennis Coenen, Kevin Pauwels, Louis Verhelst, Elias Van Breussegem, Julien Taramarcaz, Pim Ligthart, Tim Kerkhof, Coen Vermeltfoort en Marco Zanotti. De vluchters behaalden een maximale voorsprong van 35 seconden.
In de zevende ronde kwamen nog enkele renners aansluiten, waardoor liefst 41 renners aan de leiding fietsten. Dat was echter niet naar de zin van het Wanty – Groupe Gobert – team. Onder het commando van o.m. Bjorn Leukemans, Jérôme Baugnies, Frederik Backaert, Frederik Veuchelen en Francis De Greef werd de kopgroep gehalveerd. Intussen verspreide zich in de achtergrond een totaal verbrokkeld deelnemersveld.
Een zeer bedrijvige Dries De Bondt probeerde de vluchters te verschalken. Hij werd echter terug ingerekend, en opnieuw kwamen liefst 33 renners aan de leiding. Met nog vier ronden te rijden trok Dries De Bondt nogmaals in de aanval. Hij kreeg het gezelschap van o.m. Frederik Veuchelen en de Noor Borgensen.  De vluchters werden terug bijgehaald, maar op 30 kilometer voor de aankomst plaatste Dries De Bondt een nieuwe demarrage. Ook deze keer werd de renner van Verandas Willems tot de orde geroepen.


Toen was het de beurt aan de mannen van Hilaire Van Der Schueren. Bjorn Leukemans, Jérôme Baugnies en Frederik Veuchelen begonnen aan een slotoffensief. De Nederlander Coen Vermeltfoort kon meegaan. Ook Dennis Coenen, de winnaar van de vorige editie, probeerde zijn wagonnetje aan te mikken maar hij slaagde niet in zijn opzet. Wat Dennis Coenen niet lukte, kon Elias Van Breussegem wel realiseren. Hij kwam aansluiten bij het viertal.
In de laatste ronde ging streekrenner Jérôme Baugnies aan de haal. Nadien was het de beurt aan Frederik Veuchelen die een honderdtal meter voorsprong kon nemen. En uiteindelijk werd het vijftal gereduceerd tot een drietal. Coen Vermeltfoort, Jérôme Baugnies en Bjorn Leukemans namen een bonus van 30 seconden. In de slotkilometers demarreerde Bjorn Leukemans. De kopman van het Wanty – Groupe Gobert –team moest echter heel diep gaan, want hij werd nog gecounterd door ploegmaat Jérôme Baugnies.


Bjorn Leukemans kon uiteindelijk voor de tweede keer zijn naam op de Geraardsbergse erelijst schrijven. Na een zware wedstrijd haalden slechts 39 renners de eindmeet.
De Geraardsbergse wielerliefhebbers kunnen zich alvast opmaken opmaken voor vrijdag 11 september, want dan komt de slotetappe van de Lotto Belgium Ladies Tour aan op de Vesten.


Uitslag: 1. Bjorn Leukemans (155km in 3u38’30”; 2. Jérôme Baugnies op 4”; 3. Coen Vermeltfoort (Ned) op 13”; 4. Frederik Veuchelen op 26”; 5. Elias Van Breussegem ; 6. Oscar Riesebeek (Ned) op 33”; 7. Laurent Evrard op 36”; 8. Robbert De Greef (Ned); 9. Robby Cobbaert; 10. Sjoerd Van Ginneken (Ned); 11. Xandro Meurisse; 12. Pim Ligthart (Ned); 13. Frederik Backaert; 14. Huub Duijn (Ned); 15. Dimitri Peyskens; 16. Adriaan Stien (Noor); 17. Sjoerd Kouwenhoven (Ned); 18. Kevin Pauwels; 19. Jasper Ockeloen (Ned); 20. Vegard Laengen (Noor); 21. Ronan Van Zandbeek (Ned); 22. Francis De Greef; 23. Louis Verhelst op 1’08”; 24. Dennis Coenen op 3’14”; 25. Reidar Borgersen (Noor); 26. Emiel Wastyn op 4’33”; 27. Julien Van Den Brande; 28. Ole Forfang (Noor); 29. Niels De Rooze; 30. Etienne Van Empel (Ned); 31. Taco Van Der Hoorn (Ned); 32. Serge Dewortelaer op 4’54”; 33. Michel Kreder (Ned) op 5’07”; 34. Amund Groendahl Jansen (Noor); 35. Sergey Nikolaev (Rus) op 5’25”; 36. Gaëtan Pols op 6’03”; 37. Bob Schoonbroodt (Ned); 38. Raymond Kreder (Ned); 39. Martijn Degreve.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background