20 dec 2009

Bezorgdheid rond voetbalveld E. Schendelbeke

Gemeenteraadslid Thierry Malfroidt (Vlaams Belang) interpelleerde op de jongste Geraardsbergse gemeenteraad naar de toekomstmogelijkheden voor de terreinen van voetbalclub Eendracht Schendelbeke. Zowel het A-terrein, gelegen langs de Aalstersesteenweg, als het B-terrein ( Ijsbroekstraat) zijn zonevreemd en dreigen binnenkort te moeten verdwijnen.

Tijdens de gemeenteraad van november uitte raadslid Malfroidt eerder al zijn bezorgdheid en vroeg het schepencollege alle mogelijke opties te onderzoeken. Met de interpellatie van dinsdag bleef Malfroidt druk zetten.

Het schepencollege laat de club 2 keuzemogelijkheden, ofwel voor 1 van de huidige terreinen een herbestemming (van agrarische zone naar recreatiezone) doorvoeren, ofwel de aankoop van een nieuw in te richten terrein gelegen tussen de Dagmoedstraat en de Aalstersesteenweg (momenteel reeds recreatiezone). Voor de aanschaf van dit terrein en de inrichting ervan kan de club aanspraak maken op een renteloze lening.

Raadslid Malfroidt beseft dat de club daarnaast ook nog op zoek zal moeten gaan naar andere investeerders. Gezien de uiterst gunstige ligging moet dit echter mogelijk zijn. De keuze ligt echter in de handen van de bestuursleden van de club.

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Dodelijke brand


Thumbnail

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background