7 mei 2016

Bermudaan Sidney Dominique Mayho wint in Moerbeke

De organisatoren van de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften mochten 74 deelnemers verwelkomen op de Grote Prijs Dorpsraad Moerbeke-Atembeke.

 

De organisatoren van de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften mochten 74 deelnemers verwelkomen op de Grote Prijs Dorpsraad Moerbeke-Atembeke.
Voor de start van de wedstrijd werd één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van streekrenner Matiz Vander Poorten die vorige week om het leven kwam bij de opwarming voor de nieuwelingenwedstrijd in Vinkt.
Enkele minuten over vijf werden de renners de weg opgestuurd voor 17 ronden over een afstand van 102,7 kilometer.
Op het einde van de tweede ronde noteerden we een aanvalspoging van Geraardsbergenaar David Desmecht met Wouter Persoon. Een ronde later was het Bryan Boussaer die probeerde te ontsnappen. Op het einde van de vierde ronde was het terug David Desmecht die het langgerekte peloton op sleeptouw nam.
In de zesde ronde konden Kevin Van De Keer, Anthony Spysschaert, de Braziliaan Vitor Zucco Schizzi en de Australiër Alexander Porter zich afscheiden maar ook zij kregen niet meer dan 10 seconden bonus. Een ronde later waagden de Brit Stephen Bradbury en de Amerikaan Michael Gearren hun kans, maar zij raakten ook niet uit de greep van het jagend peloton.
Na een aanvalspoging van Ayco Bastiaens en Wouter Persoon was het de beurt aan Geraardsbergenaar Frederik Pieters, Jules Dejonghe, Anthony Spysschaert en Jens Gys om in de aanval te trekken. Het viertal kon een voorsprong van 28 seconden realiseren, maar ook zij werden na een viertal ronden terug tot de orde geroepen. Met nog drie ronden te rijden vormde zich een kopgroep van 31 renners.

Met nog twee ronden te gaan konden Kevin Van De Keer en Bart Van Damme een voorsprong van 15 seconden bij elkaar fietsen, maar bij het ingaan van de slotronde kwam er reactie van Sam Van Gansen en Anthony Spysschaert. Ook de rest van het peloton volgde reeds op korte afstand.


Het kwam uiteindelijk tot een massaspurt waarin geen maat stond op de Bermudaan Sidney Dominique Mayho. Hij liet streekrenner Tom Timmermans, Wouter Persoon, Moerbekenaar Brent Van De Kerkhove en de rest van het peloton achter zich.
Voor de 22-jarige renner, afkomstig van de Bermuda-eilanden, was het zijn eerste Belgische zege.


Uitslag: 1. Sidney Dominique Mayho (Bermuda / 102,7 km in 2u 21’ 54”); 2. Tom Timmermans; 3. Wouter Persoon; 4. Brent Van De Kerkhove; 5. Nick De Jaeger; 6. Kenn Simon; 7. Thomas Ongena; 8. Mario Willems; 9. Kristof De Zutter; 10. David Motte; 11. Matthias Ongena; 12. David Desmecht; 12. Nicky Van Der Schueren; 14. Sven Claerhout; 15. Ayco Bastiaens; 16. Matthias Dierickx; 17. Joachim Duffeleer; 18. Gilles Belis; 19. Brent Van Duren; 20. Frederik Pieters; 21. Dimitri Van De Perre; 22. Gianni Quintelier; 23. Gerben Peersman; 24. Joeri Jacobs; 25. Hannes Fabri; 26. David Beulens; 27. Bart Van Damme; 28. Sigfried De Nauw; 29. Jack Kisseberth (USA); 30. Thierry Andrieu; 31. Kevin Van De Keer; 32. Sam Welsfort (Aus); 33. Jules Dejonghe; 34. Raphael Oliveira (USA); 35. Yordi Cannoot; 36. Jens Gys; 37. Michael Gearren (USA); 38. Geoffrey Denys; 39. Indy Van Damme; 40. Sam Van Gansen; 41. Mehdi Tigrine; 42. Jarkko Niemi (Fin); 43. Yanni Van De Velde; 44. Matthias De Clerck; 45. Kevin Walders; 46. Wim Persoons; 47. Maarten Van Wesemael; 48. Vitor Zucco Schizzi (Bra); 49. Pieter Devolder; 50. Robin Roosens; 51. Henryk Cardoen; 52. Glenn Van De Maele; 53. Tim Nerinckx; 54. Anthony Spysschaert; 55. Stephen Bradbury (GBr); 56. Alexander Porter (Aus).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background