18 jan 2019

“Bericht over einde Binckbank tour was voorbarig”

Treffen de besparingen in Geraardsbergen ook het wielrennen?

“De Binckbank tour zal volgend jaar niet meer aankomen in Geraardsbergen.” Dat schreef Geraardsbergs schepen Kristin Vangeyte op haar Facebookprofiel.

De voormalige Eneco Tour is de enige meerdaagse UCI World Tour wielerwedstrijd die zowel in Nederland als België rijdt. 

Sinds de bekendmaking dat het openluchtzwembad in Geraardsbergen moet sluiten, proberen de burgemeester en zijn schepenen hun besparingskeuzes te verdedigen via sociale media. De vele wielerwedstrijden die doorheen Geraardsbergen rijden, zijn voor sommige inwoners een doorn in het oog. Dit met de kritiek dat ook deze evenementen veel geld kosten. Schepen Vangeyte gaf meer inzage over de kostprijs om die wedstrijden naar Geraardsbergen te halen. Zowel voor de Ronde van Vlaanderen als de Binckbank tour is dat telkens 50.000 euro. De Ronde van Frankrijk is gratis. 

“Maar tegenover die kosten, staan ook inkomsten en bovendien is een stad die te zien is op nationale en internationale zenders van onbetaalbare promotie. Een stad die niet in promotie investeert, gaat dood”, aldus Vangeyte.

“Facebookreactie was voorbarig”

De schepen komt vrijdagmiddag terug op haar post. “Mijn bericht was voorbarig. De onderhandelingen met de Binckbank tour moeten nog opgestart worden voor de editie van 2020. Onze budgetten zijn gedaald en dus moeten we alles herbekijken. Het is nog niet zeker of de Binckbank tour wel of niet in Geraardsbergen zal finishen in 2020.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background