1 feb 2013

Belleman supportert in Louisville voor Belgen

De Geraardsbergse Belleman Pieter Pools trekt naar de VS voor het wereldkampioenschap veldrijden.

Dat doet hij samen met Uriel Neckebroeck. Beiden veldritfans zijn niet aan hun proefstuk bezig en gaan voor de negentiende keer naar het WK.

Buitenlandse reisjes naar Poprad, Middelfahrt, Tabor, Monopoli, Pont-Chateau, Sint-Michielsgestel, Sankt-Wendel hebben ze reeds achter de rug. Maar aan het wereldkampioenschap van 1999 in Poprad, Slowakije hebben ze nog steeds de mooiste herinneringen. “In Slowakije stonden we in de sneeuw en was er een ijzige wind op het terrein, in de bijtende kou bij een temperatuur van min 15 graden. Onze voeten waren helemaal bevroren. Jaarlijks kijken we uit naar het WK en nu we de kans kregen om zo naar de Verenigde Staten te vliegen hebben we die kans niet laten liggen”, aldus Pieter Pools.

De huidige Belleman van de stad Geraardsbergen is niet van plan dit kampioenschap ongemerkt te laten verlopen. In zijn traditioneel belleman-kostum wil hij het scherm halen. Bij elk wereldkampioenschap zijn de hevige fans al in beeld gekomen met een spandoek verwijzend naar hun geboortedorp Onkerzele. Spandoeken als “Onkerzele groet u” zijn ons niet onbekend.

De rechtstreekse uitzendingen worden uitgezonden op zaterdag (junioren) en zondag (vrouwen) om 17 uur op Canvas. Om 20u30 worden de beelden uitgezonden op 12. Op zaterdag zijn de beloften te zien en de apotheose volgt op zondag, opnieuw op 12, om 20u30 met de profs als Albert, Pauwels en Nys in de hoofdrol.

 

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background