23 jan 2005

Bbc Zele – Wezenvrienden

De moeilijke verplaatsing naar Zele bracht voor coach Jean-Guy Van de Vyle een bijkomend probleem mee. Op de laatste training ontbrak zowel Joris Uyterhagen (studies) als Ruben ‘ t Kindt en Mario De Wandel beiden gekwetst. Het positieve nieuws was dat Koen Romeyns terugkeerde na zijn blessure.
Coach Jean-Guy koos voor Koen Romeyns, Bram Denie, Joris Uyterhaegen, Arnold De Rouck en Eddy Somers. De Zeelse coach startte met De Vriese Kevin, De Prouw David, David Debeule, De Keersmaecker en Mathias Landuyt als starting-five.
Ruben ‘t Kindt was gekwetst en zat in burger op de spelersbank.
De Geraardsbergse supporters waren in grote getale aanwezig in de sporthal van Zele.
De eerste minuten verliepen vrij rommelig en beide ploegen keken de kat uit de boom. Elke ploeg deed wel drie aanvallen en na bijna twee minuten werden de eerste vrijworpen door de netten geshot daarvoor zorgde De Keersmaecker van Zele. De bezoekers hadden ondertussen al drie ploegfouten die ze door de refs aangesmeerd kregen. De wezen reageerden langs een gelukte vrijworp van Koen Romeyns en via vier punten op rij van Bram Denie bleven de Geraardsbergenaars aanklampen 6-5 na vier minuten wedstrijd. De Prouw en De Beule zorgden bij de thuisploeg voor een eerste kloofje 9-5 halfweg het eerste quater.Een veldkorf van Derouck en vier punten op rij van Bram Denie zorgden voor een gelijkopgaand eerste periode. Sem Van Belleghem kwam Koen Romeyns vervangen en zorgde onmiddellijk voor een korf. Na tien minuten was de tussenstand 15-15.
In de tweede periode een zelfde spelbeeld. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en Geert De Smedt kwam Eddy Somers vervangen en Mario De Wandel deed net hetzelfde in de plaats van Arnold Derouck. Via twee driepunters van Sem Van Belleghem en een korf van Geert DeSmedt werd het 19-24 na dertien minuten wedstrijd. De Geraardsbergse gezangen van “wezen, wezen”weerklonken eventjes. Nadien vielen de Oudenbergjongens in slaap en werd er de volgende minuten enkel gescoord door Benny Van Waeyenberge met een 22-26 tussenstand halfweg periode twee. Brys, De Brauwer en Deprouw bij de thuisploeg dachten er anders over en plaatsten een 9-0 op de tabellen terwijl langs wezenzijde niemand nog scoorde. Gerust werd bij een 31-26.
Na de koffie liep de thuisploeg nog eventjes verder uit via De Keersmaecker tot 33-26 maar toen vond Bram Denie het welletjes en scoorde. Arnold Derouck en Mario De Wandel deden hem dat na en brachten de wezen terug tot 41-38 na zes minuten in het derde periode. De wezen bleven via Sem Van Bellegem, Geert De Smedt en Bram Denie aanklampen en zorgden voor een 46-46 met nog tien minuten te gaan. Alles was nog mogelijk. Bij wezenvrienden hadden ondertussen Bram Denie en Mario De Wandel reeds drie persoonlijke fouten. In de laatste periode scoorde Koen Romeyns onmiddellijk en Mario De wandel en Arnold Derouck deden hem dat na wat resulteerde in een 48-51 tussenstand met nog vijf minuten te gaan. Sem Van Belleghem had al vier persoonlijke fouten en met nog een goede drie minuten te gaan kreeg Bram Denie zijn vijfde fout. Bram Denie topscorer bij de wezen met 14 punten mocht gaan douchen, een pijnlijk verlies. De stand was toen 51-53. Brys van Zele dacht er echter anders over en werkte heel secuur af vanop de vrijworplijn en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Met nog één minuut te gaan bracht hij Zele op een 61-58 voorsprong. Koen Romeyns milderde en Mario De Wandel scoorde op 28 seconden van het einde twee belangrijke vrijworpen of 61-62. De bezoekers mochten echter op 21 seconden van het einde ook twee vrijworpen geven na een persoonlijke fout door een wees en zo kon Zele proberen zijn achterstand goed te maken. De eerste ging door de netten maar de tweede werd gemist(62-62) , maar De Zelenaars namen de rebound, het balletje werd rondgespeeld en via Brys konden ze scoren op vier seconden van het einde. 64-62. Koen Romeyns probeerden nog via een wanhoopspoging het tij te keren maar niks baatte nog. Eindstand 64-62.

Wezenvrienden : Koen Romeyns 7pt; Bram Denie 14pt; Arnold Derouck 12pt; Sem Van Belleghem 10pt; Geert De Smedt 4pt; Benny Van Waeyenberghe 2pt; Mario De Wandel 13pt.
Zele : De Prouw 12pt; De Keersmaecker 17pt; De Beule 7pt; De Smedt 3pt; De Brauwer 6pt; Brys 19pt.

Een jammerlijke nederlaag die komend weekend kan rechtgezet worden willen de wezen blijven strijden voor die o zo belangrijke tweede plaats. De wezen spelen namelijk twee weekends na mekaar thuis namelijk tegen Kluisbergen en Bobcat Gent. Op 13 februari stand dan de clash geprogrammeerd uit bij Falco B. Een topper tegen de ongeslagen leider.
Nu zaterdag om 20uur in sporthal”de kriebel”komt Kluisbergen op bezoek. In de heenronde werd er in het Kluisbos verloren en de wezen zijn belust op een revanche.Supporters kom jullie ploeg aanmoedigen in deze derby van deze twee Zuid-Oostvlaamse ploegen. Een spektakelmatch wordt het zeker en vast.

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Problemen bij de Lijn


Vorige bericht

Stormschade


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background