20 feb 2005

Bavi Gent – Wezenvrienden

Na de knappe wedstrijd en de nipte nederlaag tegen de leiders van Falcobee van vorig weekend met slechts twee puntjes mocht de verplaatsing tegen het derde laatst geklasseerde Bavi Gent op papier geen probleem zijn. Bram Denie kwam terug in de spelersgroep na kwetsuur en aldus kon coach Van de Vyle voor het eerst beschikken over al zijn kernspelers. De Geraardsbergse coach verkoos Koen Romeyns, Ruben ‘t Kindt, Joris Uyterhaegen, Mario De Wandel en Eddy Somers als starters. Bij de thuisploeg liet trainer Bart Van Vooren Vandekerckhove, Legon, Maesele, De Beuf en Van Heyghen het veld opdraven.

De opworp werd gewonnen door Wezenvrienden en acht seconden later toonden de bordjes al 0-3 via een driepunter van Ruben ‘t Kindt. De eerste bom van de avond. In de eerste minuut kreeg Eddy Somers nog de rebound te pakken en hij shotte zijn twee puntjes door de netten. Van een droomstart gesproken. De eerste punten voor de thuisploeg werden gescoord door Mathias De Beuf en die maakte er 2-5 van na twee minuten. Koen Romeyns op snelheid vergrootte de voorsprong tot 2-7. De Gentenaars vochten terug en na vijf minuten via De Beuf en Van Heyghen was alles te herdoen. Ondertussen was Mario De Wandel naar de kant gehaald en kwam Geert De Smet in de ploeg bij de Muurjongens. Eddy Somers was in die periode zowel aanvallend als verdedigend heer en meester en zou de volgende vier punten scoren voor de gasten. 7-11 na zes minuten. Ruben ‘t Kindt met een tweede bom, Geert Desmet, Koen Romeyns en Eddy Somers diepten de voorsprong nog wat uit en hierdoor werd het 11-22 op één minuut van het einde van eerste quater. Sem Van Belleghem en Bram Denie maakten hun opwachting in de ploeg en vervingen Koen Romeyns en Joris Uyterhaegen. De thuisploeg reageerde nog eventjes en aldus werd het 13-22 na tien minuten wedstrijd.
Arnold Derouck mocht na twaalf minuten wedstrijd Eddy Somers vervangen en zijn eerste balcontact werd afgerond met een gelukte lay-up na assist van Sem Van Belleghem. Ook de volgende drie punten zou Arnold scoren of 16-29 na dertien minuten wedstrijd. De thuisploeg reageerde eventjes maar het lukte hen niet maar één afstandshot door de netten te krijgen. De droomstart van de eerste periode en het wervelend basket dat de wezen toen brachten verwaterde helemaal en hierdoor zakte het niveau helemaal van de match. Het gevolg was dat bij de rust er slechts een 24-33 tussenstand op de bordjes stond. In deze tweede periode werd er door beide ploegen slechts elf puntjes gescoord wat voor beide ploegen eerste provinciale onwaardig was. De Oudenbergjongens mochten zich gelukkig prijzen dat ze al met zo’n ruime voorsprong mochten gaan rusten.

Na de koffie zagen we een heel agressief verdedigende thuisploeg die er enkel via De Beuf in slaagde wat aan de achterstand te doen. Bij de wezen zorgde Mario De Wandel voor vier punten alsook geboren Deinzenaar Ruben ‘t Kindt terug met een bom voor een beetje rust in de Geraardsbergse ploeg, 32-42 na vijfentwintig minuten match. Bavi Gent raakte in foutenlast en Lammens bij de thuisploeg mocht vervroegd gaan douchen. Koen Romeyns zorgde met een aantal inside bewegingen voor druk op de Gentse stoppen waardoor de voorsprong van tien punten op de bordjes bleven. Op de buzzer van het eindsignaal van periode drie kon De baets de thuisploeg terugbrengen tot 40-49. Ook in de laatste minuten zagen we weinig beternis qua spelniveau langs beide kanten. Koen Romeyns en Geert De Smet zorgden voor een 43-55 tussenstand maar toen werden de Bavianen uit Gent uit hun winterslaap wakker en zetten druk op de Geraardsbergse ketel en dit via Van Heyghen, Legon en Jauquet. Hierdoor was de tussenstand met nog vier minuten te spelen 50-55. Paniek op de Geraardsbergse bank en de time out die hierop volgende moest de rust in de Oudenberg-ploeg terugbrengen. De thuisploeg zou de volgende drie aanvallen er terug niks van bakken. Met nog twee minuten te gaan maakten Eddy Somers en Ruben’t Kindt er 50-60 van. Het balletje werd door de gasten vakkundig rondgespeeld en de overwinning voor Wezenvrienden kwam niet meer in gevaar. De thuisploeg kon de eindcijfers vastleggen via Philippe Vanderheeren 52-60.

Wezenvrienden: Koen Romeyns 17pt; Ruben’t Kindt 14pt; Eddy Somers 11pt; Mario De Wandel 4pt; Geert De Smet 7pt; Arnold Derouck 5pt; Sem Van Belleghem 2pt.

Bavi Gent: De Baets 12pt; Vandekerckhove 1pt; Jauquet 5pt; Legon 5pt; Vanderheeren 7pt; De Beuf 14pt; Van Heyghen 6pt en Lammens 2pt.

De wezen hebben hun opdracht “winnen” volbracht maar zullen komend zaterdag om 20 uur met de komst van Melle Vogelhoek wel uit een ander vaatje moeten tappen willen ze deze topper op een geslaagde manier afwerken. In de heen ronde werd er gewonnen met twee puntjes op het veld van Melle en bij de Gentse Zwarte Beren ligt deze nederlaag nog zwaar op hun maag en ze willen hun huid duur komen verkopen in “sporthal de Kriebel”.
Verder mag deze wedstrijd niet verloren worden want bij de eindafrekening begin april zou een eventuele nederlaag wel eens zware gevolgen kunnen hebben ingeval van verlies, voor een deelneming aan de play-offs. De wezen blijven echter op een gedeelde tweede plaats staan in de rangschikking en zijn van plan te blijven vechten tot het einde om die play-offs te kunnen halen. Dit zou een unicum zijn in de Gerardsbergse basketgeschiedenis.

Supporters komende zaterdag worden jullie allen verwacht met toeters en bellen en maak van Sporthal “De kriebel” een heksenketel vanaf de eerste minuut waarin de bezoekers met de daver op het lijf spelen.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background