30 aug 2005

Bavi Gent – Wezenvrienden

Beker Van Oost-Vlaanderen : Bavi Gent -Wezenvrieden 66-78

De voorbije oefencampagne liet Wezenvrienden een meer dan behoorlijke indruk en zijn de Geraardsbergenaars torenhoog favoriet voor de komende competitie. Een eerste test was de bekerwedstrijd in Wondelgem tegen Bavi Gent. Wezenvrienden had een moeilijke loting, ze moesten het onmiddellijk opnemen tegen een reeksgenoot en winnen was een must.
Coach Vande Vyle verkoos Koen Romeyns, Bram Denie, Jan Hyselinckx, Niki Trouvé en Steven Vandingelen te laten starten in deze wedstrijd.
De Muurjongens kenden een blitzstart en via vrijworpen van Bram Denie en een bom van Jan Hysselinckx stonden de wezen 0-5 voor na de eerste minuut. Niki Trouvé en Steven Van Dingelen bleven doordrammen en na drie minuten wedstrijd was de stand 2-9. De thuisploeg was blijkbaar plots wakker geschud en halfweg periode één stond een 10-14 tussenstand op de bordjes. Driepunters van Niki Trouvé en van Koen Romeyns zorgden voor een 14-24 tussenstand na tien minuten match.

In periode twee kwamen Ruben ‘t Kindt en Mario De Wandel in de ploeg en vooral Steven Van Dingelen goed voor twaalf punten in de tweede periode toonde dat hij echt wel een aanwinst is bij de Geraardsbergenaars. Mario zette zich enorm in en lag aan de basis dat na vijftien minuten wedstrijd de tussenstand 20-35 werd. In de volgende vijf minuten slaagden de Stroppen erin om toch wat van hun achterstand af te knabbelen en bij het rustsignaal toonden de bordjes 35-45.

Ook na de koffie werden de wezen niet meer verontrust. De thuisploeg kwam eventjes terug tot zes punten maar met nog tien minuten te spelen was de stand 54-74. We zagen ook een geprikkelde Koen Romeyns. Koen scoorde 15 punten waarvan twee driepunters en gaf daarbij nog drie assists en nam vier intercepties voor zijn rekening. Zijn mindere wedstrijd tegen Redvic Wilrijk werd hierdoor van de tabellen geveegd. In de laatste periode kwamen terug de kwaliteiten van topscorer Steven Vandingelen aan het licht. Steven, goed voor 24 punten, twaalf verdedigende en drie aanvallende rebounds was de ster van de match en hopelijk mag hij deze trend verder zetten. Ook Ruben ‘t Kindt was met negen punten goed bij shot en Niki Trouvé bewees met dertien punten dat hij de Muurjongens naar de play-offs kan brengen.

In de slotperiodes kwam de thuisploeg nog sterk terug maar de bezoekers hielden stand en wonnen met 66-78.
Volgens assistant-coach Luc Vandroogenbroeck is de ploeg zeker en vast versterkt in de breedte tegenover vorig jaar en zijn de drie nieuwe spelers (Niki, Steven en Jan) zeker en vast aanwinsten zijn voor de ploeg. “Vroeger waren de wezen gekend als een stereotype ploeg die steeds hetzelfde systeem speelde, maar de snelheid ligt dit seizoen nu veel hoger dankzij de nieuwkomers” Aldus Luc Vandroogenbroeck. De nieuwelingen zijn blijkbaar al goed ingepast in het systeem.

Wezenvrienden: Koen Romeyns 15pt, Jan Hysselinckx 3pt,Bram Denie 7pt, Niki Trouvé 13pt, Ruben ‘t Kindt 9pt, Steven Vandingelen 24pt, Joris Uyterhaegen 3pt, Mario Dewandel 4pt, Sem Van Belleghem 0pt.

Door deze overwinning moeten de wezen het in de volgende ronde van de Oostvlaamse beker opnemen tegen Zele en dit in het weekend van 8 oktober. Een moeilijke, maar zeker en vast een haalbare match vooral gezien deze wedstrijd thuis mag gespeeld worden in sporthal de Kriebel.
Nu hopen dat de eerste competiewedstrijd op Maldegem gewonnen op zaterdag 10 september om 20u30.

Een weekje later op 17 september om 20uur volgt “The Clash” tegen Helios Zottegem. Een derby die geen enkele basketliefhebber mag missen in de Geraardsbergse sporthal. Een wedstrijd tussen twee gemotiveerde titelkandidaten.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background