24 jan 2010

BASKETBAL: Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Black Bears Gent

Wezen-Vrienden – Black Bears Gent: 76-57

Met Koen Romeyns, Bart Van Gompel, Ken Galle en Andrija Soldo zit de ziekenboeg van de Geraardsbergse Wezen-Vrienden meer dan overvol. Ook goed nieuws bij de Oudenbergploeg, want na meer dan twee jaar blessureleed kon Eric Hoefman heroptreden en maakte ook Bram Denie voor het eerst dit seizoen deel uit van de A-kern.

De Wezen begonnen met Stefaan De Kesel, Frank Vanderkimpen, Kristof Callebaut, Jeffrey Antheunis en Steven Vandingelen. De bezoekers gingen van start met Kastelijn, Verdegem, Plets, Naessens en Ranft.
Kristof Callebaut en Frank Vanderkimpen (met o.m. een driepûnter) konden reeds in de beginfase voor een verschil zorgen: 11-4. De bezoekers probeerden te reageren met o.m. een driepunter van Verdegem, maar Kristof Callebaut en Steven Vandingelen zorgden ervoor dat de Wezen op voorsprong bleven. Op de buzzer zorgde Eric Hoefman nog met een driepunter voor een bonus van 7 punten: 24-17.

In het tweede quarter slaagden Goethals en Kastelijn erin om een afstandshot binnen te gooien, maar de thuisploeg kon via Eric Hoefman, Steven Vandingelen en Frank Vanderkimpen zijn voorsprong verder opdrijven: 39-25. Net voor de rust slaagden de bezoekers er toch nog in om de schade te beperken tot 8 punten: 39-31.

In het derde quarter scoorden de bezoekers slechts 6 punten. Kristof Callebaut, Jeffrey Antheunis, Frank Vanderkimpen, Gorik Cooreman, Steven Vandingelen en Jonathan Huwé konden de kloof verder uitdiepen tot 24 punten: 61-37.

Coach d'Hulst Alain

In het vierde quarter kon coach Alain Dhulst enkele applausvervangingen uitvoeren en iedereen speelkansen geven. Nadat Braet een driepunter scoorde voor de bezoekers, zorgden Jonathan Huwé, Stefaan De Kesel, Eric Hoefman en Steven Vandingelen terug voor een bonus van 24 punten: 70-46. Het team van coach Alain Dhulst haalde gemakkelijk zijn elfde zege op rij binnen, en het was de jonge Jonathan Huwé die voor een overvolle Kriebel de eindcijfers kon vastleggen: 76-57.
Volgende zaterdag spelen de Wezen-Vrienden terug thuis tegen Okapi Aalstar.

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (22 punten); Frank Vanderkimpen (15 punten); Steven Vandingelen (14 punten); Jonathan Huwé (10 punten); Eric Hoefman (7 punten); Pieter-Jan Van Robays, Jeffrey Antheunis, Stefaan De Kesel en Gorik Cooreman (elk 2 punten).

Black Bears Gent: Kastelijn (20 punten); Naessens (12 punten); Verdegem (11 punten); Goethals (5 punten); Ranft (4 punten); Braet (3 punten); Ego (2 punten).

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Verkeersongeval


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background