fbpx
13 sep 2019

Amerikaanse Coryn Rivera wint slotrit Lotto Belgium Tour. Duitse Mieke Kröger eindwinnaar.

De Muur van Geraardsbergen was terug de scherprechter in de apotheose van de Lotto Belgium Tour, zeg maar de Ronde van België voor elite-dames.

Zoals verwacht zouden de Duitse Mieke Kröger, de Belgische Lotte Kopecky en de Française Audrey Cordon-Ragot voor de eindoverwinning strijden.

Tijdens de grote ronde vormde zich een kopgroep van 7 rensters met de Françaises Audrey Cordon-Ragot en Gladys Verhulst, bolletjestrui Sofie De Vuyst, de Amerkaanse kampioene Ruth Winder met ploeggenote Coryn Rivera, de Noorse Suzanne Andersen en de Nederlandse Britt Knaven.

Op het einde van de grote ronde werden ze echter terug ingerekend door het jagende peloton, waar de teams van Mieke Kröger en Lotte Kopecky het grootste werk op zich namen.

Bij de eerste doortocht op de Muur ging een ijzersterke Sofie De Vuyst aan de boom schudden. Enkel Lotte Kopecky, de Française Audrey Cordon-Ragot, de Duitse Liane Lippert (winnares van vorig jaar), de Amerikaanse Coryn Rivera en de Noorse Stine Borli konden hun wagonnetje aanpikken. Daarachter scheurde het peloton en vormde zich een groep van 25 achtervolgers met leider Mieke Kröger en de Belgische kampioene Jesse Vandenbulcke. In de plaatselijke ronden haalde het zestal een maximale voorsprong van 45″. In de slotkilometers konden de achtervolgers toch nog wat tijd terugwinnen.

In de spurt bergop haalde Coryn Rivera het voor Liane Lippert, Sofie De Vuyst, Lotte Kopecky, Audrey Cordon-Ragot en Stine Borgli. Mieke Kröger finishte op 26″.

Na wat rekenwerk behield de Duitse Mieke Kröger toch haar leiderstrui, met 8″ voorsprong op Lotte Kopecky en 14″ op Audrey Cordon-Ragot.

Coryn Rivera wint het puntenklassement, Sofie De Vuyst legt als beste klimster beslag op de bolletjestrui, Liane Lippert wint het jongerenklassement en het Duitse Nationale team wint het ploegenkassement.

Coryn Rivera
 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background