25 jan 2019

Alles wat je moet weten over Omloop Het Nieuwsblad 2019

We tellen stilaan af naar het nieuwe wielerseizoen.

We tellen stilaan af naar het nieuwe wielerseizoen. Beginnen doen we uiteraard met de Omloop Het Nieuwsblad, waarbij meteen alle grote toppers aanwezig zijn. De Omloop is dit jaar een weekje opgeschoven en vindt niet plaats in het laatste weekend van februari, wel in het eerste weekend van maart. Op zaterdag 2 maart rijden zowel de Elite vrouwen als de Elite mannen hun wedstrijd.

Nog geen veertig kilometer na de officiële start in Merelbeke, beginnen de renners aan de eerste kasseistrook van de wedstrijd, namelijk de 1,7 km lange Haaghoek (12u42). Meteen na de Haaghoek gaat het naar Brakel voor helling nummer één, de Leberg (12u46).

Net over halfweg koers moet het peloton een tweede keer de kasseistrook van de Haaghoek voorbij (14u23). Even later donderen de renners een tweede keer voorbij op de Leberg (14u27), klaar voor een tweede lus in de Vlaamse Ardennen. Na de Leberg staat met de Paddestraat (14u36) terug een lastige kasseistrook op het programma. De volgende helling die op het programma van de renners staat is de Valkenberg (15u01).

Nadien passeren de renners een derde maal over de lange kasseistrook van de Haaghoek (15u42). De finale van de Omloop kan nu echt beginnen met de derde beklimming van de Leberg (15u46). Het peloton stoomt nu via de Berendries (15u52) en de Elverenberg (15u56) door richting Geraardsbergen.

In Geraardsbergen krijgt de befaamde Muur (16u13) een prominente rol diep in de finale. Welke renners kunnen op de legendarische beklimming het verschil maken ? De laatste helling van de dag, net als in het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen, is de Bosberg (16u19). Valt hier op de geplaveide kasseien de definitieve beslissing ?

Omstreeks 16u40 weten we wie als eerste de nieuwe aankomst op de Onderwijslaan in Ninove overschrijdt en wie Valgren Andersen opvolgt op de erelijst.

De nieuwe aankomst van de Omloop op de Onderwijslaan wordt, met o.m. een viptent van 1900 m², nog groter dan de legendarische aankomst op de Halsesteenweg. De renners komen via de Edingsesteenweg Ninove binnengereden en gaan via de Leopoldlaan en de Centrumlaan, waar ze afslaan op de eerste rotonde naar de Onderwijslaan. Ze komen aan op ongeveer 50 meter van het kruispunt met de Bevrijdingslaan. 

Het Omloop Finish Team krijgt veel steun van IKORN en het PTI, die hun parking ter beschikking stellen. De viptent wordt een etagetent, met een gelijkvloers, een terras en een verdieping. Op 18 februari gaat de opbouw reeds van start. Na de Omloop moet alles op vier dagen tijd weg zijn.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background