29 okt 2007

Afscheid van Van Petegem en Baguet

Zaterdag zijn afscheidnemend wielrenners Serge Baguet uit Letterhoutem en Peter Van Petegem uit Brakel uitgewuifd door hun supporters. Dat gebeurde met een speciale trainingstocht van het duo.

Beide renners reden hun laatste competitiewedstrijd in Desselgem op 11 september. Ze waren jarenlang ploegmaats en nog langer trainingsmakkers. Als afscheid reden ze nog eens hun trainingsparcours maar deze keer in hun zog gevolgd door jonge renners van de Vlaamse wielerschool en andere wielerliefhebbers.

Het duo werd eerst ontvangen in CC De Fabriek in Sint-Lievens-Houtem. Daar mocht Serge Baguet kennis maken met de dvd die over zijn carrière werd gemaakt, een ideetje van Peter Van Petegem, gepresenteerd door Lieven Van Gils. De dvd wordt nu te koop aangeboden. “Sint-Lievens-Houtem heeft altijd al goede renners gekend maar nooit was iemand zo succesvol als Serge Baguet” zei burgemeester Lieven Latoir tijdens zijn toespraak.

Na de receptie werd de start gegeven voor de ultieme trainingstocht dat het gezelschap naar Sint-Martens-Lierde bracht, de geboorteplaats van Serge Baguet en vervolgens naar Brakel. Daar bevindt zich het supporterslokaal van Van Petegem en in Brakel vond zaterdagavond ook het afsluitende feest plaats.
In het peloton achter Serge en Peter herkenden we ook Gert Steegmans die voordien heel wat handtekeningen mocht uitdelen aan de fans.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background