21 aug 2007

90ste verjaardag stadsprijs

Op woensdag 29 augustus organiseert het Sportverbond Geraardsbergen de 90ste editie van de Stadsprijs, waarmee de wedstrijd als “kermiskoers voor profs” de oudste van het land is.
De Stadsprijs ligt echter wat moeilijk op de wielerkalender. Met de Schaal Sels de dag voordien, de Eneco Tour, de Vuelta en andere wedstrijden dicht in de buurt, krijgt deze regionale wedstrijd af te rekenen met felle concurrentie. Verhuizen naar een andere datum komt niet ter sprake, aangezien de Stadsprijs traditioneel verreden wordt tijdens de Geraardsbergse zomerkermis. De Stadsprijs blijft na al die jaren een grote publiekstrekker, en maakt dat kermiswoensdag in Geraardsbergen voor velen nog steeds een topdag is die ze graag bewaard zien.


Bert Scheirlinckx

Om deze mooie traditie in leven te houden zijn de organisatoren reeds een tijdje aan het onderhandelen om een ruim assortiment teams aan de start te krijgen in de Oudenbergstad. Niet alle onderhandelingen zijn al afgerond, maar deze ploegen hebben alvast toegezegd: Landbouwkrediet-Tönnisteiner (met Bert Scheirlinckx, de winnaar van vorig jaar), DFL-Cyclingnews-Litespeed (met Nico Mattan die reeds eerder aankondigde dat hij in Geraardsbergen van start gaat), Yawadoo-ABM-TV Vlaanderen (met Tony Bracke, kersvers Belgisch Kampioen bij de elite-zonder-contract en thuisrijder), Palmans (met wellicht streekrenner Frederik Penne), Pictoflex (de ploeg van o.m. Ken Devos), Davo, het Litouwse Klaipeda-Splendid (met streekrenner Tom Suys uit Schendelbeke, die ons liet weten dat hij wellicht deelneemt), Profel Ziegler, Sunweb Pro Job, PCW Bodysol, Onder Ons Parike, Flanders, Storez-Ledecq. En wiet weet kunnen de organisatoren misschien ook Frank Vandenbroucke strikken, want het “enfant terrible” van de wielersport werkt momenteel aan een come-back, en wordt daarbij op sleeptouw genomen door zijn goeie vriend Nico Mattan.

 

Het Sportverbond heeft er ieder geval vertrouwen in dat de 90ste editie van de Stadsprijs ook dit jaar een groots wielerfeest wordt.

De renners starten om 14 uur op de Markt. De inschrijving heeft plaats in zaal De Cerkel. Nog dit: het parcours werd bijgestuurd. De passage in Overboelare werd geschrapt. De renners rijden nu de Guilleminlaan volledig af, Verhaegenlaan op en de Lessensestraat in. Vandaar gaat het via de Geuzenhoek en de Hoge Weg recht naar Zarlardinge en de Watermolenstraat, om zo via de Oudenaardsestraat opnieuw het stadscentrum in te duiken. Veel draaien en keren is er niet meer bij, het parcours vormt haast één grote lus, is vrij selectief en laat een mooi sportief verloop toe. Met de apotheose natuurlijk op het Marktplein, een uniek decor binnen de wereld van de kermiskoersen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background