20 okt 2009

858 wandelaars in Viane, ondanks regen

Padstappers Geraardsbergen en Heidetochten Kester sloegen zaterdag voor de 3de keer de handen in elkaar om wandelliefhebbers naar hartelust te laten genieten van een uitgelezen palet van herfstkleuren.

Zaterdagmorgen was de regen als spelbreker komen opdagen, maar toch zouden er in Viane 116 wandelaars moedig naar Gooik stappen en vandaar terugkeren om de 50 km vol te maken. Tussen kaprijpe maïs, prachtige vergezichten, mooie tuintjes, verzorgde kapelletjes, kerkwegels en vooral autoarme straatjes stappen ze verder via Galmaarden, Vollezele, Liefferinge naar Gooik. Vandaar keerden ze terug langs een andere weg naar Viane. In Gooik schreven zicht 80 stappers in om richting Viane te trekken.

Van uit beide startplaatsen waren ook kortere afstanden voorzien. In totaal waren er in Viane 858 inschrijvingen en 602 in Gooik. De aangekondigde regen liet niet op zich wachten tussen enkele opklaringen en lag aan de basis van een opkomst die minder talrijk was dan vorig jaar.

In Viane was Egmont Zottegem met 109 de best vertegenwoordigde club, gevolgd door Land van Rhode met 26. In Gooik lieten de Marktrotters 41 leden optekenen, gevolgd door de Sportvrienden met 29. Alle deelnemers keerden tevreden huiswaarts en loofden de omloopbouwers om zo veel natuurschoonheid te laten bewonderen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background