20 apr 2009

5.392 deelnemers aan 26ste mattentaartentocht

De Geraardsbergse wandelclub Padstappers kan fier terugblikken op de succesvolle organisatie van haar klassieke wandeltocht. De gunstige weersvoorspellingen, de reputatie van de club, een steeds ruim aanbod van “trage wegen”, van autoloze veld-, kerk- en andere voetwegeltjes hebben er toe geleid dat weer eens duizenden wandelaars de weg naar de Oudenbergstad hebben opgezocht.

De Mattentaartentocht is jaarlijks de eerste tocht van de “Wandeltrofee der Vlaamse Ardennen”. Met de beklimming van de Muur wordt de heldendaad van zoveel gekende renners met eigen benen – te voet – overgedaan, zwetend en hijgend. De wandelaars haasten zich niet op de weg naar Meerbeke maar genieten even van het zonovergoten panorama over de benedenstad en de wijde omgeving.

Deze tocht had weer iets bijzonders: de langere afstanden brachten de deelnemers over de taalgrens om zo “Deux-Acren” en Ghoy te doorkruisen. De Dender- en de Markvallei boden natuurrijke belevenissen, waar vooral het natuurreservaat “De Rietbeemd” het hoofdgerecht van uitmaakte. Daarbij werden ook nog andere bossen en groene longen doorkruist.
Bij aankomst waren de lofbetuigingen het onderwerp van de nabeschouwingen die ruim 5.000 deelnemers met elkaar deelden.

Het aantal deelnemers was iets méér dan vorig jaar. 5.392 inschrijvingen waaronder 1.638 personen die niet bij ene wandelclub zijn aangesloten. Verbluffend hoog percentage van 30%. Ook de eigen clubleden waren op post. 130 medewerkers hebben gezorgd voor een degelijk onthaal terwijl nog 477 Padstappers hebben “gesporteld”!

Deze 26ste Mattentaartentocht mag beschouwd worden als een algemene repetitie voor de volgende Nationale Wandeldag die aan de Padstappers wordt toevertrouwd op 28 februari 2010. Een unieke kans omdat dan het Krakelingenfeest niet samenvalt met de laatste zondag van februari.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background