31 mrt 2006

3de rit 3-daagse De Panne

Driedaagse van De Panne.
Derde rit: De Panne – De Panne: 119km.

In de ochtendetappe van donderdag kozen drie renners het hazenpad. Sjef De Wilde, de Zwitser David Loosli en de Columbiaan Perez Arango bereikten het Heuvelland met een voorsprong van drie minuten. Op de Monteberg, de eerste beklimming, kwam onze landgenoot De Wilde reeds in moeilijkheden, en werd hij even later ingelopen door het peloton. Door de felle wind in de Westhoek verbrokkelde het peloton, en noteerden we o.m. de opgaven van onze streekgenoten Peter Van Petegem en Koen BarbĂ©. ‘s Morgens hadden trouwens ook al enkele renners beslist om niet meer te starten. Onder hen ook Tom Boonen en Luca Paolini,de vijfde uit de klassering.
Nadat de vroege vluchters terug gevat werden, vormde zich een eerste groep van 18 renners, met daarbij de belangrijkste favorieten. Bij het ingaan van de plaatselijke ronde in de Panne, gingen Steven De Jongh en Sebastien Rosseler in de aanval. Zij werden nog gecounterd door de Italiaan Claudio Corioni.

In de spurt toonde Steven De Jongh zich de snelste, voor Corioni en Rosseler. Wouter Weylandt werd vierde, en Leif Hoste vijfde. De spurters Bernhard Eisel en Danillo Napolitano gingen in de slotkilometer nog tegen de vlakte.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background