9 mrt 2016

2pk racing team gaat naar Frankrijk

Het 2pk wet dream racing team uit Geraardsbergen neemt deel aan de eerste 2cv-race van het nieuwe seizoen 2016.

Op 12 maart neemt het 2pk wet dream racing team uit Geraardsbergen deel aan de eerste 2cv-race van het nieuwe seizoen 2016. The place to be is het motorcircuit van Croix en Ternois in Noord-Frankrijk. De testritten beginnen om 9u, de kwalificaties zijn van 10u tot 11u, en de wedstrijd begint om 11.45u. De geblokte vlag valt om 17.45u. De piloten van dienst zijn Bjorn De Saeger en Staf Mertens.

Tijdens de 6uren wedstrijd wordt om de 90 min van piloot gewisseld om dat Croix een zeer bochtig circuit is waardoor er geen tijd voor recuperatie is. Sinds vorig jaar zijn er enkele dingen aangepast. Er zit een volledig nieuwe motor in die max 8200tr/min draait en +- 53 pk levert, voor en achteraan rijden ze nu met laagprofielbanden omdat de vorig banden de neiging hadden om over te plooien in de bochten, en te veel aan de buitenkant afslijten. Er is een zwaardere stabilisatorstang achteraan gemonteerd en de spoorverbreders zijn rondom weggehaald, omdat de 2cv velgen zijn “aangepast”, wat een gewichtsbesparing van 10 kg heeft.

Ook is er nu een Lithium-ion batterij zitten die 10 kg lichter weegt dan de lood-batterij. Al deze verbeteringen samen maken dat de race-bolide nog beter zal presteren dan vorige jaren. Dit alles is enkel mogelijk dankzij de trouwe sponsoren : Meubelen Merlijn, Bouwonderneming Trawobo, Nv Van Israel, Banden Jef en Garage Antoine. Dit seizoen, op 20-21 augustus, zal er 24u op het circuit van Anglesey, Engeland gereden worden met de piloten Bjorn DeSaeger, Jens D’herde en Staf Mertens. Op 20-21 Oktober zijn de 24u van Spa-Francorchamps aan de beurt met de piloten Bjorn De Saeger, Peter Van Israel, Hans Smit en Staf Mertens. Allemaal piloten uit de streek rond Geraardsbergen.

Voor meer info kan men 2cv mailen naar 2cvwdrteam@gmail.com, of neem een kijkje op de site 2cvwdrteam.weebly.com of Facebook: https://www.facebook.com/2CVWDRTeam

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background