29 mrt 2006

2de rit 3-daagse De Panne

Driedaagse van De Panne – Koksijde.
Tweede rit : Zottegem – Oostduinkerke : 227 km.

Nog 156 renners namen woensdagmorgen de start voor de etappe tussen Zottegem en Oostduinkerke. Onmiddellijk na de start ging Erwin Thijs in de aanval. Hij kreeg echter geen vrijgeleide van het peloton, en werd na 2 km wedstrijd reeds terug ingelopen. In de rit terug naar de kust krijgen de renners in de beginfase van de wedstrijd nog enkele stevige kuitenbijters voorgeschoteld. Net voor aanvang van de eerste hindernis van de dag, de Kanarieberg, vormde zich een kopgroep van zeven renners: Ekimov, Kevin Hulsmans, Rojas Gil, Matteo Carrara, Marco Righetto, Bram Schmitz en Igor Abakoumov. Abakoumov kwam als eerste boven op de top van de Kanarieberg. Even later konden ook Nico eeckhoudt en Frederic Guesdon aansluiten bij de leiders. Op weg naar de Taaienberg kwamen op de smalle en glibberige wegen in het peloton enkele renners ten val. Onder hen o.m. Nico Mattan en Tom Steels. Voornaamste slachtoffer was echter Gert Steegmans, de tweede uit de klassering, die uit de wedstrijd verdween. In het ziekenhuis van Oudenaarde werden bij Steegmans gelukkig geen breuken vastgesteld. De renner van Davitamon-Lotto liep gelukkig geen breuken op. Wel werden kneuzingen aan armen en benen vastgsteld, en moest ook een diepe snijwonde aan de arm gehecht worden. Door de valpartij verdwenen ook heel wat renners in de achtergrond, en verbrokkelde de groep in liefst 7 delen.

Vooraan bereikte Nico Eeckhoudt ondertussen als eerste de top van de Taaienberg, en toonde Igor Abakoumov zich de sterkste op de Eikenberg. De leiders behaalden een maximale voorsprong van 30 seconden, en net voor de Tiegemberg kwam alles terug samen. Meteen het sein voor een nieuwe aanval van 9 renners met onze landgenoten Nico Eeckhoudt, Wouter Weylandt en Peter Ronsse, en verder ook nog MichaĆ«l Barry, Carlos Abellan, Frederic Finot, DaniĆ«l Righi, Christian Murro en Giario Ermeti. Na 95 km bedroeg de voorsprong van het negental 6 minuten. Langs de oevers van de Ijzer, tussen Diksmuide en Pervijze, kwam nu toch reactie in het peleton, en vormde zich een eerste achtervolgende groep van 27 renners met daarbij heel wat grote namen: Tom Steels, Tom Boonen, Stijn De Volder, Allessandro Ballan, Georges Hincapie, Nico Mattan, Filippo Pozzato, Danillo Napolitano, Bernhard Eisel en Luca Paolini. In Westende, op 65 km van de aankomst kwam alles terug samen. Peter Ronsse en James Van Landschoot probeerden weg te raken, maar enkele kilometers verder trokken drie anderen in de aanval. Twee man van Landbouwkrediet, Andy Capelle en Sven Renders, in gezelschap van de Spanjaard Castresana. Zij bouwden een voorsprong van 2’30 op. De Spanjaard nam de twee rushes voor zijn rekening, en verzekerde zich hiermee van de blauwe leiderstrui in dit klassement. In de laatste plaatselijke ronde werden de vluchters gegrepen, en kon men zich gaan voorbereiden voor een massaspurt.

Bernhard Eisel, dinsdag nog tweede in Zottegem, was de snelste in de spurt. Hij versloeg Danillo Napolitano, Nico Eeckhoudt, en de rest van het eerste peloton. Met de bonificatieseconden neemt Bernhard Eisel ook de leiderstrui over van Leif Hoste, die nu tweede staat in de rangschikking op 4 seconden. Sanchez Gil is derde op 35 seconden, en Danillo Napolitano staat vierde op 59 seconden.

Bernhard Eisel is ook leider in het puntenklassement. Leif Hoste mag de rode leiderstrui van het bergklassement dragen. Peter Ronsse werd nog beloond met de prijs van de strijdlust.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background