10 jul 2013

270 lopers op kermisjogging in Zandbergen

Het eerste weekend van juli is voor de Zandbergenaars nog steeds synoniem voor kermisweekend. Een van de blikvangers was ook dit jaar de kermisjogging die dit jaar aan haar vijfde editie toe was.

De weergoden waren de organisatoren gunstig gezind en dat leidde tot een record aantal deelnemers. In het totaal waagden goed 270 atleten, waaronder ook heel wat kinderen en jongeren, hun kans in een van de afstanden.

Voor de eerste wedstrijden over een korte afstand gaven een 50-tal kinderen het beste van zichzelf. Bij de jongste deelnemers ging de overwinning naar Siemen De Boeck bij de jongens voor Jonas Larmuseau en Brecht De Smet. Bij de meisjes haalde Shari Van Lierde het voor Febe Vanderhaegen en Lieselore De Boeck. Bij de 8-12-jarigen zorgden Pieterjan Larmuseau, Jordi Van Lierde en Matthias Vandenberghe bij de jongens voor een volledig ACG-podium. Ook bij de meisjes ging de overwinning met Phoebe De Pessemier naar een ACG-atlete. Zij haalde het voor clubgenote Felien Van Rie en Evelien De Boeck.

Daarna was het de beurt aan de jongeren en volwassenen. Zij konden opnieuw kiezen tussen 2 km, 6 km en 10 km. Op de korte afstand ging de overwinning bij de heren naar Mauro Cooman voor Yves Herregodt (VITA) en Kevin Van Laethem. Bij de dames was Fien Decabooter (ASVO) sneller dan Lindsay De Couck en Nele De Crée.
Op de 6 km kwamen in het totaal 100 atleten aan de start. Bij de heren haalde Neal De Schrijver (VITA) het voor Kristof De Smet (ACG) en Davy Vanderroost (VITA). Bij de dames gingen de medailles naar Wendy Vermeir, Lien Van Kerckem en Denijs Angelique.

Op de 10 km ging het bij de heren in een nieuw wedstrijdrecord naar Stijn De Vulder (ACG) voor Koen Van Rie (ACP) en Bart Coppens en bij de dames naar Lisbeth Van Lierde (ACG) voor Els De Schuyteneer (VITA) en Annabel Naessens (VITA).

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background