22 feb 2016

Wezen-Vrienden geven voorsprong uit handen in slotfase

De Wezen-Vrienden moesten op bezoek bij Haantjes Oudenaarde, de ploeg van ex-coach Alain Dhulst en ex-speler Kristof Callebaut.


Haantjes begon aan de wedstrijd met Kristof Callebaut, Niels De Lepeleire, Henri Nottebaert, Jonas Maertens en Laurent De Boel. Bij de Wezen gingen Sam Verstraeten, Tim Van Driessche, Hendrik Tratsaert, Jeroen Tuypens en Jimmy Hendrickx van start.
Met o.m. driepunters van Jimmy Hendrickx en Hendrik Tratsaert en korven van Tim Van Driessche, Jeroen Tuypens en Sam Verstraeten konden de Wezen in het eerste quarter een bonus van 6 punten opbouwen: 14-20. Met een bom van Tom Messeeuw en punten van Laurent De Boel en Sander Van De Walle naderde Oudenaarde nog tot op 2 punten: 21-23.
Met een o.a. een afstandshot van Jimmy Hendrickx en de bijdrage van Hendrik Tratsaert en Bart Spinnoy sloegen de bezoekers in het begin van het tweede quarter een kloof van 9 punten: 23-32. Haantjes reageerde met punten van Kristof Callebaut en Sander Van De Walle, maar Jimmy Hendrickx en Sam Verstraeten zorgden terug voor een verschil van 10 punten: 28-38. Met o.m. een driepunter van Niels De Lepeleire en punten van Henri Nottebaert, Kristof Callebaut en Sander Van De Walle kon de thuisploeg net voor de rust naderen tot op 2 punten: 44-46.
Na de rust dreven Hendrik Tratsaert, met een afstandshot, en Jeroen Tuypens het verschil terug op tot 7 punten: 44-51. Niettegenstaande driepunters van Kristof Callebaut, Laurent De Boel en Willem Arijs voor de thuisploeg hielden de Wezen via Hendrik Tratsaert, Tim Van Driessche, Sam Verstraeten, en Jeroen Tuypens toch stand: 61-65.
De Wezen-Vrienden kraakten uiteindelijk toch in het vierde quarter. Willem Arijs, Sander Van De Walle, Kristof Callebaut en Niels De Lepeleire knalden liefst vijf driepunters door de netten. De moe gestreden bezoekers kregen nog een verschil van liefst 17 punten aangesmeerd: 88-71.
Volgende week wacht de Wezen-Vrienden terug een zware verplaatsing naar leider Hansbeke.
Haantjes: Kristof Callebaut (18 punten), Sander Van De Walle (14 punten), Willem Arijs (13 punten), Henri Nottebaert (12 punten), Niels De Lepeleire (10 punten), Laurent De Boel (9 punten), Jean-Baptiste Nottebaert (5 punten), Jonas Maertens (4 punten), Tom Messeeuw (3 punten).
Wezen-Vrienden: Hendrik Tratsaert (20 punten), Jimmy Hendrickx (17 punten), Sam Verstraeten (14 punten), Jeroen Tuypens (7 punten), Bart Spinnoy (6 punten), Tim Van Driessche (5 punten), Thomas De Vliegher (2 punten).
Andere uitslagen:
Haantjes Oudenaarde B – Wezen-Vrienden B 98-88 (n.v.)
BBC Houtem C – Wezen-Vrienden C 117-30
Miniemen WV – Holstra Wevelgem 69-74
Pupillen WV – Falco Gent 51-79 (kwartfinale Beker Oost-Vlaanderen)
Wedstrijden zaterdag 27 februari:
9u15: Pré-Microben WV – Zulte ID Recruitment
11u: Microben WV – Modu Destelbergen-Lochristi
12u45: Miniemen WV – Tiger Zwevegem-Deerlijk
14u30: Benjamins WV A – Haantjes Oudenaarde
16u15: Miniemen meisjes WV – Sgolba Aalter
Wedstrijden zondag 28 februari:
12u: BBC Zele B – Pupillen WV
13u: Tigers Evergem – Kadetten WV
16u: Crelan Okapi Aalstar C – Wezen-Vrienden B
17u: BBC Hansbeke – Wezen-Vrienden A

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background