29 mrt 2006

1ste rit 3-daagse De Panne

Driedaagse van De Panne – Koksijde
Eerste rit: Middelkerke – Zottegem: 194 Km.

Dinsdagvoormiddag werd in Middelkerke de dertigste editie van de KBC-Driedaagse van De Panne-Koksijde op gang geschoten. Heel vroeg in de morgen werden 30 renners van 4 verschillende ploegen gecontroleerd. Bij de Oekraïner Bondariew werd een te hoog hematocrietgehalte vastgesteld, en dus mocht de renner van het Intel-team niet starten.
Om 11u40 gingen ter hoogte van het Casino van Middelkerke 171 renners van 22 ploegen van start, waaronder onze streekgenoten Peter Van Petegem, Koen Barbé en Bert Scheirlinckx. Reeds na enkele kilometers vormden er zich waaiers, en werden reeds bekende namen in de laatste groep gemeld. Onder hen o.m. Dario Pieri, Frank Vandenbroucke, Nico Mattan en Peter Van Petegem. Na 23 km wedstrijd kwam in Ichtegem terug alles samen. Tidens het eerste uur werden er 44 kilometer afgelegd.Het was wachten tot kilometer 60, alvorens we een eerste aanval konden noteren. Jarno Van Mingeroet van het Jartazi-team trok op zijn eentje in de aanval. Hij kreeg aanvankelijk een vrijgeleide van het peloton, en behaalde aan de voet van de Edelare een maximale voorsprong van 5’38. Het avontuur van Jarno Van Mingeroet duurde exact 60 kilometer, en op de vier eerste beklimmingen kwam hij nog als eerste boven.
Op de Berendries, de derde beklimming van de dag kwam er reactie. Stijn De Volder, de laureaat van vorig jaar, ging de forcing voeren. Met hem gingen ook nog Gert Steegmans, Leif Hoste, Maarten Wijnants, Koen de Kort, Danillo Napolitano, André Greipel, Bernhard Eisel, Uros Murn en Hugo Sabido mee. Jarno Van Mingeroet hield nog even stand tot net voorbij de eerste doortocht aan de aankomstlijn, en even later vormde zich dus een kopgroep van 11 renners, die op 65 km van de finish een voorsprong van 1’20 bij elkaar spronkelden. Bij de volgende beklimming van de Leberg moest vroege vluchter Jarno Van Mingeroet passen. Tijdens de tweede beklimming van de Berendries reageerden Filippo Pozzato, Gil Sanchez, Luca Paolini, Andreas Klier en Roberto Pepito. Net voor ze konden aansluiten bij de kopgroep, nam Gert Steegmans een vijftigtal mete voorsprong. Enkel Leif Hoste en Bernhard Eisel konden nog aansluiten. De drie leiders gingen de laatste plaatselijke ronde van 37 km in met een bonus van 1’07 op de groep De Volder, en 2’40 op het peloton. In de finale probeerden Hugo Sabido, Gil Sanchez en Stijn De Volder nog te reageren, echter zonder succes. Enkel Gil Sanchez naderde nog tot op 12 seconden van de leiders. In een spannende spurt behaalde Leif Hoste de zege, voor Bernhard Eisel en Gert Steegmans. Het was reeds van 1999 geleden dat nog eens een Belg won in Zottegem.
Hoste werd na afloop van de eerste etappe nog gehuldigd als leider in de algemene klassering, het punten- en het bergklassement. Gert Steegmans mocht de blauwe trui van de rushes aantrekken, en kreeg ook nog de prijs van de strijdlust.

Uitslag:
1. Leif Hoste
2. Bernhard Eisel
3. Gert Steegmans
4. Gil Sanchez op 12 sec
5. Luca Paolini op 42 sec
6. Filippo Pozzato op 48 sec
7. Danilo Napolitano
8. Roberto Pepito

Baden Cooke won op 58 sec de spurt van de groep, waarin zich ook onze streekrenners Bert Scheirlinckx, Koen Barbé en Peter Van Petegem bevonden.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background