4 apr 2010

19.000 wielertoeristeren reden hun Ronde van Vlaanderen

Meer dan 19.000 wielertoeristen hebben regen en wind getrotseerd aan de vooravond van de Ronde Van Vlaanderen. Daarvan kwamen liefst 5.000 deelnemers uit het buitenland, verdeeld over 33 nationaliteiten.

De weergoden hebben de fietsers zaterdag niet gespaard. Regen, hagel en wind waren de grote boosdoeners langs het parcours van Vlaanderens mooiste. Ook de vele hellingen en de afstand viel voor minder getrainde wielrenners niet mee. De ganse dag lagen de kasseien van de Muur er echt glibberig bij. Af en toe viel er wel een wielertoerist op de steilste stukken, maar de aanwezige toeschouwers hielpen de renners vlug terug op de fiets.

De Wielertoeristen mochten het Geraardsbergse stadscentrum niet inrijden en moesten via de Astridlaan achter linten en nadars langs de Zonnebloemstraat, Weverijstraat richting de Muur. Lange files voor de automobilisten waren het gevolg.
Opmerkelijk was dat het eigenlijke stadscentrum van Geraardsbergen er in de namiddag maar troosteloos bijlag. Automobilisten die de stad wilden binnenrijden vanuit Zottegem, Brakel en Aalst via de Oudenaardsestraat mochten het Centrum van de Oudenbergstad niet in van de lokale politie en werden omgeleid naar de Grote Weg. De kledingzaken in de stad hadden merkelijk minder klanten dan op een gewone zaterdag. Veel potentiƫle klanten lieten het Geraardsbergse stadscentrum links liggen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background