26 jan 2009

16de Manneken-Pis tocht succesvol verlopen

Wandelclub Padstappers kan tevreden terugblikken op hun jongste organisatie, afgelopen zondag. Ondanks het hier en daar glad wegdek boden de eerste deelnemers zich reeds vóór 7 uur aan. Regelmatig groeide het aantal inschrijvingen tot om 15 uur de boeken afsloten met 1604 wandelaars.

Tijdens de vooravond was de omloopverantwoordelijke reeds in de weer om – wegens wateroverlast niet toegankelijk geworden delen – uit het parcours te weren en alternatieve verharde wegen te voorzien.

Van de bijna 700 momenteel aangesloten Padstappers was bijna 50% (324) op post. Naast de burenclubs waren ook andere goed vertegenwoordigd: Zottegem met 133,  Herne met 56 en Florastappers Gent vult de top-drie aan met 50 leden. Wat zeker opvalt is het aantal deelnemers (265 of 16%) dat – zonder bij een wandelclub aangesloten te zijn – heeft deelgenomen. Dat wijst op het stijgend succes van de wandelsport en in het bijzonder de kwaliteit van de organisaties van wandelclub Padstappers. Variatie in de omlopen waarbij de “trage wegen” maximaal benut worden.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background