Burgemeester Guido De Padt heeft beslag gelegd op de wagen van een bestuurder die herhaaldelijk voor overlast zorgde in het centrum van Geraardsbergen.

"De feiten van dronkenschap en roekeloos rijgedrag van een 38-jarige man volgden elkaar in steeds sneller tempo op, waardoor een inbeslagname de enige overgebleven oplossing was", zegt De Padt.

De burgemeester kan die beslissing nemen door de Nieuwe Gemeentewet die toelaat om uitzonderlijke maatregelen te treffen als de openbare veiligheid van de inwoners in gevaar komt.

"Ik duld het niet dat inwoners en bezoekers van onze stad in gevaar worden gebracht door deze roekeloze chauffeurs", reageert De Padt verbolgen.

Als burgemeester mag hij de wagen tot maximum zes maanden bestuurlijk in beslag nemen. De bestuurder zal  zich hierna ook nog moeten gaan verantwoorden voor de politierechtbank. 

Ook korpschef Jurgen De Landsheer is kordaat: "Laat het ook een waarschuwing zijn voor andere straatracers. We volgen hen met onze camera's en zullen bij vaststelling van herhaaldelijk onverantwoord en onveilig rijgedrag niet aarzelen dezelfde maatregel te overwegen.”