In Overboelare is Infrabel de hele zomervakantie bezig met de vernieuwing van de spoortunnel. Die is liefst 175 jaar oud en behoort daarmee tot één van de oudste van het land. De tunnel was dringend toe aan een verjongingskuur.  Zo worden onder meer spoorstaven, dwarsliggers en de bovenleiding vernieuwd. Ook krijgt de tunnel dienstpaden aan beide kanten met verlichting. "De werken zullen zowel de spoorveiligheid als de organisatie van het treinverkeer bevorderen", zegt Thomas Baeken van Infrabel.

En nog meer goed nieuws, want ook de snelheid door de tunnel zal omhoog kunnen na de werken. "Tot nu toe reden de treinen ter hoogte van de tunnel van Overboelare aan een snelheid van 40 km/u. Na de werken wordt die snelheidsbeperking opgeheven en kunnen ze daar aan 90 km/u rijden. Goed nieuws voor de reizigers, want dit kan de stiptheid gunstig beïnvloeden."

Tijdens de werkzaamheden, die tot 28 augustus zullen duren, kunnen er geen treinen rijden tussen Viane-Moerbeke en Geraardsbergen. Er rijden wel vervangbussen.