Omnisportvereniging Farao uit Geraardsbergen heeft een brief gestuurd naar verschillende instanties inzake cultuur en toerisme binnen Geraardsbergen en de Vlaamse Ardennen. Daarin vraagt de vereniging de uitbouw van een aantrekkelijk en veilig netwerk van trage wegen en de creatie van ontmoetingsplaatsen in de Vlaamse Ardennen.

Farao wil de uitbouw van een ontmoetingsplaats aan het Geraardsbergse Abdijpark. Dit kan volgens hen in de bestaande, soms gedeeltelijk, omliggende leegstaande gebouwen. Ook het optrekken van een nieuwe constructie op de fundamenten van het huidige walviskot ligt volgens de vereniging in de mogelijkheden.

De uitbouw van een veilig netwerk van trage wegen is een tweede voorstel van de omnisportvereniging.
"Momenteel is er alleen een volledig auto-wegennetwerk voorzien in Geraardsbergen en ook in de wijde regio van de Vlaamse Ardennen. Vrijliggende voet- en fietspaden zijn fragmentair aanwezig en vormen geen aaneengesloten geheel. Wandelroutes en fietsroutes zijn dikwijls (gedeeltelijk) uitgetekend op wegen met een autoverkeer rot 70 of 90 km/uur en worden daardoor ook weinig gebruikt" aldus Armand Matthijs van Farao.

Een aaneengesloten netwerk van voetwegen en fietspaden verbonden tussen alle 16 deelgemeenten van Geraardsbergen en aangesloten naar de omliggende deelgemeenten van de Vlaamse Ardennen is Farao een must. Het heropenen en onderhouden van voetwegen van gemeenten en steden is immers een wettelijk verplichting.

Tenslotte hoopt de vereniging het netwerk te kunnen aanduiden met merkstenen in de grond, met hierop een typisch symbool voor de Vlaamse Ardennen.

Volgens Farao kan hun eenvoudig en goedkoop voorstel een bijzonder sterke culturele-sportieve en recreatieve impuls geven aan Geraardsbergen en de regio. Daarnaast kan het ook een belangrijke economische weerslag meebrengen en bijdragen tot sociale tewerkstelling. Doel is ook dat een grotere samenhang wordt bereikt tussen de deelgemeenten van eenzelfde gemeente of stad en de totale regio van de Vlaamse Ardennen." Het biedt ook natuurlijke impulsen om meer te bewegen en aan recreatieve en familiaal gerichte sportbeoefening te doen. Tenslotte kan het een eigentijdse en aangename manier worden om zich te verplaatsen.