8 dec 2019

Zottegemse DJ Rover releaset eerste single

Het gaat hard voor de 21-jarige Robbe Vercauteren uit Zottegem, alias deejay Rover. Hij kwam zondag zijn eerste single voorstellen bij MIG.

‘Bailar Lento’ is een zwoele en vrolijke single gemaakt door Rover.

Samen met het team gingen ze bij Geraardsbergenaar Jim Cole de gitaren inspelen. Nadien ging de zoektocht naar zangtalent van start. Zhiko uit Noord-Ierland en Dani Blau uit LA werden geselecteerd en de single was geboren. Lees onder het filmpje ons gesprek met Rover.

Het is een vrolijk en zwoel nummer, dat perfect past bij de Roverstijl. Mijn stijl van muziek noem ik vaak ‘schuurmuziek’ en ‘Bailar Lento’ betekent letterlijk ‘traag dansen ‘of ‘schuren

Rover

Elias had zondagmiddag een gesprek met Rover.

Hoe ben je begonnen?

Rover: “Zoals bij heel veel DJ’s was dat op mijn slaapkamer een jaar of drie geleden. Ik was grote fan van Kygo en via de computer begon ik zijn liedjes wat te mixen. Daarna volgde al snel een eerste mini mengpaneel, dat werd een iets groter mengpaneel en uiteindelijk een paar maanden later stond ik voor het eerst te draaien in een jeugdhuis. Het eerste draaijaar was vooral via kennissen op lokale fuiven in jeugdhuizen. Tot ik in de zomer van 2018 werd geselecteerd bij de finalisten van ‘MNM Start To DJ 2018’. Een zot avontuur waar ik gigantisch hard van genoten heb en die mijn DJ-carrière een onwaarschijnlijke boost gaf. Plots boekten allerlei fuiven me tot in West-Vlaanderen en niet meer om hun fuif te openen, maar echt op de betere uren. Zalig, zalig, zalig!”

Je speelt ook maandelijks op MIG. Hoe is dat gegaan?

Rover: “Ik kwam terecht bij BeatsGotMixed, een nieuwe sprong vooruit. Door hen kreeg ik de kans om het podium te delen met artiesten als Lil Kleine, Josylvio, Jebroer en Yung Felix. Bovendien mag ik zo elke maand een set op MIG laten horen. Nog meer dromen kwamen dus uit. Ondertussen kreeg ik ook al de kans om in Spanje en op Suikerrock te draaien en werd Geraardsbergen ook meer en meer mijn nummer één plaats om te draaien.”

Wat hoop je te bereiken met je eerste single?

Rover: “Met de releases van mijn eerste single ‘Bailar Lento’ hoop ik op een nieuwe grote stap, en daarbij krijg ik opnieuw immense steun van BeatsGotMixed. Het idee van een eigen liedjes was er al lang, maar pas in oktober zijn we er echt mee begonnen en hier is het resultaat!”


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Current track

Title

Artist

Background