1 jul 2017

Zomer vol artiesten in onze streek

Naar welke optredens kan je deze zomer vlakbij huis?

2017 belooft alvast veel muzikaals in onze regio. Hieronder een overzicht van de optredens en festivals die je deze zomer in de Denderstreek, Vlaamse Ardennen en het Pajottenland kan beleven.

Woensdag 5 juli start de stad Geraardsbergen met het jaarlijkse ‘Muziek in’t Park’ in het abdijpark. Geraardsbergenaar Dean geeft de aftrap, voormalig Idool winnaar Udo sluit de concerten af op 26 juli.

Rock Zottegem trekt dit jaar alle registers open. Vrijdag 7 juli zijn Kraantje Pappie (Pompen!), Milow, Bryan Ferry en Anouk de headliners. Op zaterdag komen onder meer Golden Earring en Bazart langs. Zondagavond mogen Stan Van Samang en Marco Borsato het festival afsluiten op de Bevegemse Vijvers.

In Ninove zijn er om de twee weken parkconcerten. Niels Destadsbader mag de spits afbijten op maandagavond 10 juli. De legendarische cultband The Confetti’s, gekend dankzij ‘This is the sound of C’, sluit af op maandag 28 augustus.

Sport en muziek worden in Galmaarden gemixt tot ‘De Dolle Strandbalfeesten’. Tijdens de drie dagen sport en muziek zijn er op zaterdagavond 15 juli optredens van onder andere De Romeo’s. Place to be is het sportplein van de gemeente.

Nog in Galmaarden organiseert de gemeente sinds enkele jaren: ‘Zomaar een zomeravond’ in de tuin van het Baljuwhuis. Dit jaar staan de Ketnetband en Eurosongfestival deelnemer Tom Dice op het podium. Afspraak op donderdagavond 20 juli om 19 uur.

Augustus start zoals jaarlijks met Dance D-Vision in Zottegem. Op zes podia zie je op vrijdag 4 augustus onder andere The Magician, Regi, Boef en Jebroer. Op zaterdag komen Dimaro, 2 Fabiola, Paradisio, Def Dames Dope en Da Rick langs.

De Vijfhoekfeesten in Tollembeek trekken dit jaar de kaart van het rocken. Milo Meskens mag op zaterdag 12 augustus het rockfestival openen om 20 uur. Later op de avond komen ook St. Grandson, The Clement Peerens Explosition en Meuris langs. Zondagavond is Arno headliner.

Op de jaarlijkse zomerkermis in Geraardsbergen maakt Coco JR zijn comeback op zaterdagavond 26 augustus. Isabelle A, terug sinds het tv-programma ‘Liefde voor muziek’, sluit het kermisweekend af op zondagavond. Emms, het alterego van de Geraardsbergse Emma De Quick, staat in het voorprogramma.

Diezelfde dag kan je ook naar Ninove, naar een Slagherfestival met Willy Sommers, Wim Soutaer en heel wat andere zangers van het Vlaamse lied. Het 4de witkap Schlagerfestival vindt plaats op de terreinen van de brouwerij.

 

En Gaverrock sluit de festivalzomer af met Soulsister, Guy Swinnen, Tout Va Bien en vele anderen. Liefst 9 artiesten vullen het hoofdpodium, aangevuld met evenveel lokale of beginnende bands op een tweede indoorpodium. Zaterdag 9 september in De Gavers in Onkerzele. Alle info op gaverrock.be.


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Current track

Title

Artist

Background