11 apr 2015

MIG volgt Caroline te paard

Hoe gaat het intussen met Caroline in Noord-Spanje?

 

Op 27 maart vertrok ze in Lourdes om te paard eeuwenoude veldwegen met elkaar te verbinden en zo een nieuwe Europese wandel en Pelgrimsroute te openen. Bedoeling is de kortste verbinding tussen Lourdes en het mythische pelgrimsoord El Rocio op te richten.

 

Caroline is intussen twee weken onderweg: “En elke dag verandert het landschap. Het indrukwekkendste tot hiertoe was uiteraard toen we door de sneeuw in de Pyreneeën trokken. We hebben twee warme dagen gehad, daarnaast vooral al heel veel koude wind. Alles is tot hiertoe al zonder ongelukken verlopen. Maar het paardje waar ik mee rijd staat al twee dagen mank. Vrijdag is ze aan de longe meegegaan, niet bereden dus, maar de laatste acht km zijn we moeten stoppen om haar daarna te gaan ophalen met een paardentrailer. Een heel gedoe! Zaterdagmiddag komt een veearts. Niet evident, want we zitten in een godverlaten streek in een dorp met 22 inwoners! We werden hier, net als in de voorafgaande etappes in Spanje , ontvangen als helden!”

{gallery}stories/regionaal/gebeurtenissen/2015/migvolgtcaroline/20150311caroline{/gallery}

“Zaterdag is een rustdag, heel welkom voor zowel ruiter als paard! We lopen allemaal snipverkouden. En de paarden zijn toe aan even niks doen, na toch wel een zeer zware week van tochten rond 30 km in gebergte.”

 

MIG volgt haar tocht. Wekelijks hoor je haar avonturen op zaterdagvoormiddag via fm 104.9.


MIG

Enjoy The Music!

Current track

Title

Artist

Background