29 jul 2010

Herbeleef Dokrock op MIG TV

Heb je Dokrock gemist? Herbeleef alle optredens op MIG TV.

Radio MIG organiseerde op 21 juli Dokrock, een samenwerking met het Autonoom Gemeentebedrijf en de Sportdienst van Geraardsbergen. Samen gingen we op zoek naar lokaal muziektalent. Hun opdracht was een populaire zomerhit in een rockjasje te steken. Vellice was volgens onze jury, bestaande uit Jim Cole en Dave Varlet, de beste en mag dankzij MIG een eigen full-cd opnemen in de professionele MM studio in Atembeke.

 

Voor de band Vellice was Dokrock een unicum. De 4-koppige band speelt nooit covers. Maar voor Dokrock maken Mathias, Nelis, Jonas en Valentin graag een uitzondering. De 4 prille mannelijke twintigers brengen alternatieve rock’n roll. Dat deden ze ook op Dokrock met de Kylie Minogue’s klassieker “The Loco-motion”.
Info: www.myspace.com/vellice

Poppunk, dat is wat de band Eight Ash Down dagelijks kan bekoren. De groep bestaat nog maar enkele maanden, en dus is Dokrock voor hen hun eerste echte optreden. De knappe stem van Evelyn wordt aangevuld met de bas van Timothy, de gitaar van Christophe en achter de drums zit Mattias voor hun rockversie van Lady Gaga’s Paparazzi.

info: www.youtube.com/watch?v=Rs-KYkB3WmM

De jongste deelnemers aan Dokrock zijn samen amper 50 jaar. Ondanks hun jonge leeftijd zijn de rockers van Feedback een niet te onderschatten finalist tijdens Dokrock. Met een bassist van amper 10 jaar speelt de 4-koppige band covers uit de tijd dat ook hun ouders hun wilde lange haren nog niet verloren hadden. Op Dokrock geen Led Zeppelin, Deep Purple of AC/DC, maar een verrassende rockversie van Et c’est parti. Watch out for Tommy, Micky, Yana en Farah van Feedback!

Info: www.myspace.com/coverbandfeedback

Ambiance brengen, dat is het doel van coverband Mayday. Na 6 jaar kan de groep zowat elk repertoire aan. Al blijft het brengen van pop en rockcovers toch hun specialiteit. Mayday is de grootste band die deelneemt. Laurence, Joren, Marijn, Karel en Wouter toveren een zomerse klassieker van Willy Deville in een rockjasje. Demasiado corazon!

info: www.coverbandmayday.be

Ook voor My Toxic Memory wordt Dokrock hun eerste optreden. De band werd tijdens de frisse winter van 2009 opgericht en wil deze zomer scoren met pop en rock muziek. Aline, Tessa, Robbe en Louise hebben naar eigen zeggen een erg sterke band met elkaar. We zijn benieuwd naar de rockversie van Summer Jam!


Verder lezen

Volgende bericht

MiG’s Poolparty


MIG

Enjoy The Music!

Current track

Title

Artist

Background