26 dec 2017

Bye bye 2017, welkom 2018!

In het rijtje aan jaaroverzichten, doen ook wij graag onze duit in het zakje. Het was voor MIG een boeiend, maar eveneens spannend jaar. Niet enkel voor ons, maar ook voor heel wat collega radiozenders. Minister van media Sven Gatz besliste immers dat er een nieuwe erkenningsronde kwam voor lokale radiostations. Een groter zendgebied om de leefbaarheid van deze zenders te vergroten. Op 1 december viel uiteindelijk het verdict dat MIG ook in 2018 mag radio maken voor de Oudenbergstad. Mooier nog: ook in Ninove en Zottegem zullen we in 2018 te beluisteren zijn. 

Als regionale radiozender willen we graag radio maken tussen én met jou als luisteraar. Sinds 2017 kan dit opnieuw met onze eigen mobiele studio. Helemaal in 3D geprint! Een sterk staaltje creativiteit van ons technisch team, in samenwerking met de Geraardsbergse bedrijven OMD3D en Lucasound. Je vond ons afgelopen jaar langs het openluchtzwembad in Geraardsbergen, de Gaversplas in Onkerzele, het shoppingcenter in Ninove en het Marktplein van Geraardsbergen.

Geraardsbergen kreeg het voorbije jaar zijn eigen Pop-Rockfestival. GaverRock werd geboren en kreeg een mooie mix van jong talent als Channel Zero, Tout Va Bien en Equal Idiots op het podium. Ze werden aangevuld met gevestigde waarden als Soulsister en Guy Swinnen. 

Ook nieuw dit jaar was onze podcast ‘MIG op Café’. We gingen in gesprek met tien boeiende streekgenoten. Van ontwerpster Jasna Rokegem, over oncologe Nathalie Van Heddeghem, tot de Geraardsbergse politiekorpschef Jurgen De Landsheer trokken met ons op café voor een boeiend gesprek. (Her)beluisteren kan je nog steeds via onze Mixcloud pagina. De podcast en programma komen in 2018 terug met een nieuw seizoen!

En naast alles wat je op de radio kon horen, gebeurt er ook heel wat achter de schermen. Zo gingen we als medialab opnieuw aan de slag met heel wat creatief talent uit de streek. Onze workshop ‘radio maken’, de ‘talentendag’ van de jeugdraad en radio Kandoe. 

Bedankt aan jij als luisteraar, webbezoeker, adverteerder, sympathisant of medewerker!

Onze beste wensen!

Andy, Antoine, Arne, Bo, Bryan, Christophe, Danny, Evi, Geert, Gerry, Jelien, Jelle, Joachim, Jonas DB, Jonas V, Kerry, Kurt, Lotte, Luc, Marc, Qylian, Sarah, Stefanie, Steve, Steven, Stijn en Tim   


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Current track

Title

Artist

Background