26 jan 2008

Groen! rolt fietspad uit

Vanochtend rolde Groen! Geraardsbergen-Lierde een “groen fietspad” uit aan het doodlopende fietspad op de N495 aan de grens tussen Tollembeek en Viane. Het fietspad uit Galmaarden stopt abrupt aan de gemeentegrens en herbegint pas aan het kerkhof van Viane.

Vlaamsparlementslid Vera Dua reed samen met Rudy Van Nieuwenhove en Johan De Weerdt en enkele medestanders het fietspad in.
Met de actie wil Groen! benadrukken dat er sneller en meer middelen moeten gaan naar fietspaden. Dat deden ze aan de hand van vier acties in de Vlaamse provincies. “We hebben sprekende voorbeelden gevonden van het huidige manke beleid”, aldus Eloi Glorieux, “in de vorm van fietspaden die stoppen aan de gemeentegrens.”

Vlaanderen loopt ver achter wat betreft de aanleg, het onderhoud, het fietscomfort, en de veiligheid van fietspaden vindt Groen!. De inhaaloperatie die Vlaams Minister van mobiliteit Van Brempt onlangs aankondigde is volgende de partij ontoereikend. Volgens berekeningen van de Fietsersbond duurt het nog minstens 23 jaar vooraleer de fietspaden van het bovenlokale fietsnetwerk zijn aangelegd.

“De Vlaams Minister van Openbare werken Crevits schuift de verantwoordelijkheid voor de aanleg van de fietspaden af op de gemeenten. Sommige alerte gemeentebesturen sprongen snel op de kar en konden van het subsidi√ęringprogramma van het gewest gebruik maken. Maar andere gemeenten wachtten af, of raakten verward in een bureaucratisch kluwen.” aldus Johan De Weerdt.

“Op het terrein resulteert dat in prachtige fietspaden die zijn aangelegd tot aan de gemeentegrens en dan abrupt stoppen. Voor Groen! staan die doodlopende fietspaden symbool voor het mank lopende beleid.” aldus Vlaams parlementslid Eloi Glorieux.

Na de fietspaden actie in Viane reed Vera Dua richting Kaai te Geraardsbergen waar ze de actie van “de verzamelde milieuwerkgroepen” voor milieu en sociaalbewust zijn ondersteunde.


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Overval op bakkerij


Vorige bericht

Jeugdtornooien 2008


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background